Analiză | Anularea Turneului Campioanelor, pierdere importantă pentru Simona Halep

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 25 iulie 2020, ora 23:40,
halep-shenzhen

Toate turneele de tenis programate în acest an în China au fost anulate, inclusiv Turneul Campioanelor de la Shenzhen, pe fondul pandemiei de coronavirus. Scurtarea sezonului generează pierderi financiare semnificative pentru Simona Halep (locul 2 WTA), dar și diminuarea șanselor de a încheia anul pe primul loc în lume.

Decizia luată de Administraţia Generală a Sportului, cel mai înalt organism sportiv din China, vine ca un trăsnet pentru ATP și WTA. Vor fi pierderi financiare uriașe pentru ambele foruri, dar va exista un impact semnificativ și pentru jucători și jucătoare, mai ales pentru cei din afara Top 100.

WTA avea şapte turnee în China în calendarul său provizoriu pentru restul anului 2020: Beijing (Openul Chinei), Wuhan, Nanchang, Zhenghou, Turneul Campioanelor de la Shenzhen, Trofeul Elite de la Zhuhai și Guangzhou Open.

Turneul Campioanelor de la Shenzhen este cel mai important eveniment al anului, programat în luna noiembrie și care marchează finalul de sezon WTA. Competiția oferea premii totale în valoare de 14 milioane de dolari și până la 1500 de puncte în clasamentul mondial WTA.

Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA) a ratat prezența la Turneul Campioanelor doar o singură dată în ultimii șase ani – în 2018, când a avut probleme la spate.

Constănțeanca a ajuns în ultimul act al WTA Finals în 2014, iar la celelalte participări s-a oprit în faza grupelor.

Anul trecut, Simona Halep a câștigat un singur meci la Turneul Campioanelor, dar a plecat cu 610.000 de dolari și cu 500 de puncte în clasamentul WTA.

În acest an, Simona Halep avea șanse foarte mari să obțină calificarea la Turneul Campioanelor, fiind pe locul 4 în clasamentul WTA Race.

La un calcul sumar, câștigătoarea Turneului Campioanelor 2020 încasa peste 4 milioane de dolari și peste 1.300 de puncte în clasamentul WTA, în funcție de rezultatele din faza grupelor.

Participantele la Turneul Campioanelor din 2019. Sursa foto: WTA

În plus, Turneul Campioanelor era o șansă pentru Simona Halep să o depășească pe australianca Ashleigh Barty și să încheie anul pe primul loc în lume (așa cum a mai făcut-o în 2017 și 2018). În acest moment, diferența dintre cele două este de aproape 3000 de puncte.

Peste 36 de milioane de dolari a strâns Simona Halep, de-a lungul carierei, doar din premii. Are în palmares 20 de titluri WTA la simplu.

Simona Halep va reveni pe terenul de tenis în turneul de la Palermo, programat în perioada 3-9 august. Românca este principala favorită a competiției italiene.

CITEȘTE ȘI -> VIDEO | De la campioni, pentru români! Mesajele transmise de Simona Halep, Gică Hagi, Nadia Comăneci

CITEȘTE ȘI -> Organizatorii turneului de la Palermo au cerut derogare pentru Simona Halep

shenzhensimona halepanulareturneul campioanelorwtacoronavirusHalep
daniel paraschiv

OFICIAL | Șumudică a luat cel mai dorit atacant din Liga 2! Anunțul făcut de club

Italian Open, Tennis, Foro Italico, Rome, Italy – 12 May 2021

Cu cine va face cuplu Simona Halep în proba de dublu feminin, la Jocurile Olimpice