Analiza lui Nicolae Dică după 2 victorii în Superligă ale lui CS Mioveni: „Doar așa putem să obținem lucruri bune”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 02 februarie 2023, ora 23:47,
Nicolae Dică
Nicolae Dică

CS Mioveni a obținut victorii în primele două etape jucate în acest an în Superligă, dar antrenorul Nicolae Dică nu se entuziasmează prea tare.

Trebuie să continuăm la fel”, este convins Nicolae Dică

Echipa argeșeană a câștigat cu 1-0 pe teren propriu în fața Petrolului, după ca s-a impus pe terenul celor de la UTA cu 2-1. Programul lui CS Mioveni este unul destul de complicat, urmând să primească replica lui Sepsi și a Rapidului, echipe care se luptă pentru un loc de play-off.

Între aceste două partide este intercalată deplasarea la Mediaș, pentru meciul cu “U” Cluj-Napoca, despre care tehnicianul s-a pronunțat, deja.

Dacă ar exista o rețetă a succesului, ar aplica-o toată lumea, ar câștiga toată lumea. Uneori îți iese, uneori nu, fiecare antrenor are filozofia lui, principiile lui, dar mă bucur că ne-a ieșit în aceste 2 etape, am obținut 2 victorii, am făcut jocuri bune, dar cum am mai spus, n-am obținut nimic deocamdată și terbuie să mergem pe aceeași linie.

Îmi place să risc, mi-a plăcut întotdeauna și încerc până la urmă să fac niște lucruri după filozofia mea și principiile pe care le am.

Am încercat să fac un lot competitiv cu jucătorii pe care i-am găsit aici, pe care i-am adus, asta nu înseamnă că la fiecare meci vom face lucrurile acestea, pentru că vom întâlni echupe puternice, cum e Sepsi, o echipă care se luptă la play-off și va fi greu să facem același lucru, dar nu vom renunța total la principiile noastre.

Le-am transmis din prima zi că vreau să aibă mentalitate de învingători, fie că jucăm cu Liga 3, cu o echipă de Liga 2 sau cu una care se luptă la campionate, să jucăm la fel și să încercăm să scoatem maxim de la fiecare meci, doar așa putem să obținem lucruri bune.

Nu e ușor, e doar începutul, trebuie să continuăm la fel. Important e cum reacționăm când vom pierde jocuri, la treaba asta mă gândesc”, a spus Dică la Sport Total FM.

nicolae dică