Anchetă după suspiciuni de meci trucat între Sevilla şi Cadiz

Articol de Gabriel Ion - Publicat sâmbătă, 01 iunie 2024, ora 17:31,
La Liga
La Liga

LaLiga investighează, potrivit El Confidencial, un posibil aranjament între Cadiz şi Sevilla cu ocazia meciului din primul eşalon, din data de 15 mai.

Cadiz a retrogradat în liga a doua

Partida s-a încheiat 1-0 pentru Cadiz, singurul gol fiind marcat de Sergi Guardiola, în minuul 90+6.

Organismele de conducere ale fotbalului spaniol investighează posibilitatea ca echipa Cadiz să fi beneficiat de o mână de ajutor din partea vecinilor andaluzi pentru a smulge victoria în ultimele secunde.

A fost o victorie importantă în lupta pentru supravieţuire, una pe care Rayo Vallecano a găsit-o puţin prea suspectă. Clubul a depus o plângere la LaLiga, susţinând că a primit informaţii despre o posibilă înţelegere între Cadiz şi Sevilla pentru a manipula rezultatul meciului. Pe lângă faptul că s-a depus plângere, a existat şi o declaraţie polemică a lui Sergio Ramos.

„Cei de la Cadiz sunt vecinii noştri. Fie că vă place sau nu, am o afecţiune specială pentru sud, pentru Andaluzia, iar miza era mare pentru ei. Cu o miză atât de mare, este normal ca jucătorii lor să facă unele comentarii. Dar asta a fost tot”, a declarat fundaşul Sevillei după fluierul final. Potrivit El Confidencial, unii dintre cei implicaţi în meci au fost chemaţi să depună mărturie.

Totuşi, acest episod nu a împiedicat-o pe Cadiz să retrogradeze în liga a doua, alături de Almeria şi Granada, în timp ce Rayo Vallecano s-a salvat, terminând pe locul 17.