Anghel Iordănescu știe dacă România se va califica la EURO: ”Încă avem o generaţie talentată!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat sâmbătă, 25 martie 2023, ora 11:08,
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

România va debuta în această seara în preliminariile pentru EURO 2024.

Tricolorii vor juca în deplasare cu Andorra.

Anghel Iordănescu speră ca fiul său să califice echipa la turneul final.

„Cred că ştie ce are de făcut (n.r. Edi Iordănescu), sunt convins, încă o dată, că va reuşi şi în ceea ce mă priveşte sunt alături de el, pentru că până la urmă sunt alături de fotbalul românesc.

De fiecare dată ne legăm de speranţa unei calificări, de speranţa de a merge din nou la un CE sau CM. Sunt o fire extrem de optimistă. Cred în primul rand în potenţialul fotbalului românesc. Încă avem o generaţie talentată, încă avem jucători de valoare. Este adevărat că nu au mai confirmat în ultimii ani printr-o performanţă.

Dacă eu am fost ultima dată cu echipa naţională, în 2016, la un turneu final, sper ca şi băiatul meu să ducă şi să califice echipa naţională. Eu sper ca şi această generaţie de jucători să poată obţine o performanţă.

Ne dorim să avem un start bun. Şi eu cred că tricolorii sunt convinşi că au această nevoie de a acumula 6 puncte în două jocuri. Nu ar trebui să ne temem, ar trebui să tratăm serios cele două meciuri pentru că nici echipa noastră naţională nu mai este ce a fost odată”, a spus Anghel Iordănescu, pentru AS.ro.

romaniaeuroanghel iordanescu