Antrenorul croaților: ”L-am oprit noi pe Messi, ne vom descurca și cu Harry Kane”

Articol de Realitatea Sportiva null - Publicat luni, 09 iulie 2018, ora 14:45,
Croația Anglia

Zlatko Dalici, selecționerul croaților, a arătat mare încredere în echipa sa într-o conferință de presă susținută înaintea meciului de miercuri, cu Anglia, din semifinalele Cupei Mondiale 2018.

Croația, care a ieșit învingătoare la loviturile de departajare, atât în optimile de finală, cât și în ”sferturi”, în fața Danemarcei, respectiv Rusiei, va juca pentru un loc în finala Cupei Mondiale împotriva englezilor.

Dacă vest-europenii au în palmares o finală, câștigată pe teren porpriu, în 1966, după unul dintre cele mai controversate goluri din istorie, croații sunt la a doua semifinală din istorie. În urmă cu 20 de ani, la Paris, ex-iugoslavii pierdeau în fața Franței, cu 2-1.

”Nu ne temem de Anglia, deși este o echipă fără vreo slăbiciune evidentă. Harry Kane este un mare golgeter, nu e ușor de oprit, însă până acum fundașii noștri au reușit să îi oprească pe Messi și Eriksen, nu văd de ce nu ar face același lucru și cu Kane”, a spus Zlatko Dalici.

Dalici (51 de ani) nu este un mare nume în lumea antrenorilor. Și-a început cariera de tehnician cu două sezoane la Varteks Varazdin, trecând apoi pe la Rijeka și Slaven Belupo, cu o scurtă experiență albaneză nefericită, la Dinamo Tirana.

Zlatko Dalici: ”Englezii sunt periculoși la cornere”

Între 2010 și 2017 a pregătit echipe din țările arabe, pe saudiții de la Al-Faisali și Al-Hilal, iar până să preia naționala Croației a stat trei ani pe banca formației Al-Ain, din Abu Dhabi.

”Anglia joacă un fotbal direct și are jucători foarte rapizi. Sunt foarte buni la fazele fixe, în special la cornere”, a mai spus antrenorul croaților.

Croația a pierdut doar două din cele 12 meciuri pe care le-a disputat cu Dalici pe bancă, ambele cu 0-2, în partide amicale jucate în fața unor formații sud-americane: Peru și Brazilia.

croatia anglia cm 2018zlatko daliccupa mondiala 2018croatia anglia