Antrenorul Paul Neagu cere sprijinul Federației Române de Bob și Sanie: „COSR a judecat în mod comunist”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat marți, 24 noiembrie 2020, ora 15:38,
neagu

Antrenorul lotului olimpic feminin de bob, Paul Neagu (66 de ani), a trimis o scrisoare către Sorina Țicu, antrenor federal din cadrul Federației Române de Bob și Sanie, în care îi cere sprijinul.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a solicitat Federației de Bob și Sanie să-l schimbe pe antrenorul Paul Neagu până la finalizarea anchetei.

LOTUL OLIMPIC DE BOB FETE ÎȘI PIERDE ANTRENORUL, PAUL NEAGU

Bună, Sorina (nr: Țicu). Stau la camera 23, etajul doi. 5 zile departe de echipa noastră. M-am obisnuit. 14 zile în Germania, 14 zile în România și 5 zile în Letonia, ‘rezist’! Chiar nu înțeleg situația. Toți sportivii au dat declarații. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat. Se dă telefon la poliția din Letonia de un om din România că prietena lui este agresată. Vine poliția, analizează situația și pleacă.

Citește și EXCLUSIV | Cine se face ”vinovat” pentru controalele ANAF de la FRF! Ce club a sesizat autoritățile

Citește și – EXCLUSIV | Reacția vicecampioanei Ioana Gheorghe, la decizia COSR: “Se vede o schimbare!”. Mesajul dur pentru Federația Română de Bob și Sanie

La cerința ei pleacă și ea cu bagajele. Nu înțeleg. Eu a doua zi merg aici la poliție să depun o declarație să spun că acel telefon pe care l-au primit a dus poliția în eroare. Era o problema internă care trebuia rezolvată în ședință de mine cu echipa Sportivă, care a refuzat să participe. Unde este problema? Ea a plecat. Dar să folosești poliția să fie dusă la hotel. Eu i-am spus ca poate pleca dacă dă o declaratie de ce pleacă! Nici asta nu a făcut.

O persoană se răzbună prin această formă pe toată echipa, pe toate instituțiile care răspund de buna desfășurare a activității sportive. Fata care și-a dat seama că în liga superioară ‘lotul olimpic’ nu mai poate face ce vrea ea. Nu a înțeles că sportul de performanță eate o meserie și trebuie făcută 100%! Nu merge ca la nivel de club…. Îmi pare rău că eu încă nu am posibilitatea de a mă exprima.

Citește și – BREAKING NEWS | Prima reacție a Comitetului Olimpic și Sportiv Român cu privire la scandalul dintre sportiva Ioana Gheorghe și antrenorul Paul Neagu!

Trebuie să vorbesc cu tine. Ai avut grijă de mine două săptămâni în România când stăteam în carantină. Și eu care voiam să mă retrag din activitatea de antrenor cu o medalie. Am fost ascultați, am adus rezultate și suntem susținuți ca niciodată de COSR si MTS. Sportiva care s-a retras de doua ori din activitatea atletică. Sportiva care anul trecut în Campionatul Mondial de juniori din Winterberg nu a mai vrut să se dea în a doua manșă la concurs făcând scene și făcând crize în vestiar de față cu alte națiuni se răzbună. Sportiva care merge afară, își aprinde o țigară să se liniștească. Am trecut peste toate aceste lucruri crezând că are să înțeleagă ce înseamnă să reprezinți o națiune si sa fii corect față de colegii tăi. Nu a înțeles.

Citește și ULTIMA ORĂ | Ministrul Finanțelor Publice a anunțat controale ANAF la sediul Federației Române de Fotbal!

Nici eu nu am înțeles de ce face toate aceate lucruri. Se știa că vrea să plece în Germania să reprezinte altă țară. Prea bună pentru România. Alături de prietenul ei care în ultimul timp o manipula cum voia el. Băiat tânăr la 23 de ani cu studii în sport, director de școală, diriginte, manager, preparator fizic la o echipă de handbal si nutriționist. Da, da.

Acesta este prietenul ei care dorea binele echipei, a lăsat-o însărcinată, a luat-o de la lot spunând că se iubesc și că așteaptă să revină după ce naște direct la olimpiadă să-și ia medalia de aur. Acel om care îi purta de grijă și se interesează amănunțit de sursele ei financiare încercând să-i schimbe clubul că acolo unde ea este nu o plătește la timp. Se știe foarte bine cum a dat acel om telefoane la toate cluburile din România sa-i găsească un club care poate să o plătească la timp. A plecat și nu s-a antrenat pentru naționale.

Citește și – EXCLUSIV VIDEO | Dezvăluiri în direct făcute de logodnicul vicecampioanei Europene, Ioana Gheorghe. Antrenorul Paul Neagu, proxenet pentru nume grele din politică

Nu a participat. Dar a avut gtijă ca imediat după națională să spună că a pierdut copilul și că ar vrea să se întoarcă în lot. Am toate dialogurile prin care eu o rog să vină la federație să poarte o discuție cu conducerea. A refuzat. Nu era pentru prima oară. Poziția ei de titulară în echipa începuse să se miște puternic. Mai ales că în Konigssee la ultimile antrenamente celelalte împingătoare, numite de ea rezerve, au arătat ca erau la același nivel.

A incercat să se impună prin amenințări cu bătaia, prin plânsuri între manșe unde-mi cerea să se dea ea în locul colegei ei, momente urâte pe care și sportivii germani veneau să mă intrebe ce probleme sunt. De multe ori i-am spus să discute cu staful nostru tehnic unde avem un psiholog. Ar fi bine ca doamna psiholog, la cererea comisiei să prezinte situatia sportivei din punct de vedere al stabilității emoționale.

De ce-ți scriu așa de mult? Am timp. Timp în care eu acum eram la antrenament cu fetele, în garaj la materiale sau la făcut patinele noi pe care le-am primit de la COSR. Este ora 15.42 și afară se întunecă deja. Iulica este la pârtie, băieții afară la antrenament și fetele în camera lor. Respect decizia Comitetului Federal. De asemenea decizia COSR-lui. Mă întreb când se termină această analiză disciplinară din partea federație și a COSR-lui.

Paul Neagu scrisoare deschisă câtre Sorina Țicu antrenoare federală la Federația de bob, sanie și skeleton! Judecați vă rog oameni iubitori ai sportului românesc! COSR a judecat în mod comunist prin comitetul olimpic îndepărtare lui Paul Neagu fără martori și fără a-l audia pe pârât! Sportul românesc își cântă prohodul! Doamne ajută!

La data de 15 noiembrie, între vicecampioana Europeană la bob, Ioana Gheorghe (23 de ani) și antrenorul Paul Neagu a izbucnit un conflict.

Sportiva a rămas singură în camera unde se afla cazată în Letonia, iar Neagu ar fi intrat peste ea. Între cei doi a izbucnit un conflict, sportiva fiind amenințată. În urma acestui conflict dintre cei doi, Ioana Gheorghe a revenit în țară.

Citește și – EXCLUSIV | Prima reacție a antrenorului acuzat de hărțuire sexuală! ”Am o mie de dovezi că fata aceasta nu are dreptate”

 

cosrbob sanierealitateahartuire sexualaIoana Gheorghesorina ticupaul neagu
Kyiv’s head coach Mircea Lucescu pictured during a press conference of Ukrainian soccer club FC Dynamo Kyiv, Wednesday 24 February 2021 in Brugge. Dyn

Mircea Lucescu: ,,Sunt convins că Ucraina se va califica din grupă”

Christian Eriksen 22

Medicul Danemarcei, despre intervenţia asupra lui Eriksen: ,,Era clar că era inconştient”