Anunț uriaș: „Mircea și fiul său vor prelua Dinamo!”. Condiția necesară

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat miercuri, 20 octombrie 2021, ora 15:01,
Mircea și Răzvan lucescu
Mircea și Răzvan lucescu

Din cauza problemelor financiare, Dinamo a ajuns din mâinile lui Pablo Cortacero și a asociaților săi spanioli în grija programului socios DDB.

Gheorghe Nițu, unul dintre cei mai vechi suporteri ai ”alb-roșilor”, a dezvăluit un plan foarte ambițios de preluare al clubului din Ștefan cel Mare. Conform acestuia, Mircea Lucescu și fiul său, Răzvan, ar urma să se implice financiar la Dinamo. Totul ar depinde de construcția unui nou stadion pentru ”câini”.

Ajuns la 78 de ani, Gheorghe Nițu susține Dinamo încă din anii `60 și a prins generații fantastice de jucători din istoria clubului. În prezent, cel supranumit ”Tata Nițu” este un important om de afaceri în domeniul agriculturii, fiind patronul Agro Mihăilești și deține mii de hectare în județele Giurgiu și Teleorman. De asemenea, a contribuit cu peste o sută de mii de euro în programul DDB.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | FLORICICA DANSATOAREA I-A CERUT LUI LAURENȚIU REGHECAMPF S-O IA DE SOȚIE: „TREBUIA SĂ TRĂIEȘTI CU MINE”

”Să nu mă întrebați de bani. Cât am dat și cum am dat este treaba mea. Am părul alb în cap și nu se face să mă apuc eu să vorbesc despre sume, nu ar fi moral. Atât spun, sunt membru Elite DDB, cu o participare de 19.480 euro pe an. În rest, sunt dinamovist din anii 60, am prins echipe de glorie și fotbaliști fantastici, de la frații Nunweiller, Pîrcălab, Petru Emil, Varga, apoi la generația lui Cornel Dinu, Florea Dumitrache și Mircea Lucescu.

Cu Mircea mă știu din facultate, eu eram la Agronomie și soția la ASE. Suntem și vecini în centrul Bucureștiului, discutăm des și, de fiecare dată când vine acasă, ne întâlnim. O să vă spun ceva, poate nici măcar nu trebuie să o fac, el va prelua Dinamo! Mircea și fiul său, Răzvan. Să se facă stadionul și asta se va întâmpla, așa mi-a spus, că vrea să facă acest pas, că se gândește, însă trebuie să se construiască stadionul. Eu am o vorbă: Dacă ceilalți au templu fotbalului românesc, stadionul Dinamo este ateneul fotbalului românesc. Se află în centru, iar pe acel gazon au călcat uriași fotbaliști. Eu, până la vârsta mea, i-am văzut pe toți și sunt mândru de asta.

Gheorghe Nițu, sursa foto: agrostandard.ro

Mircea Lucescu este singurul care poate să conducă acest ateneu, acest amfiteatru, pentru că el, toată viața, a construit. A construit, nu a dărâmat! Din nimic a făcut lucruri fenomenale, peste tot pe unde a trecut. În plus, dacă el ar veni acasă, pentru că Dinamo e casa lui, Mircea ar fi ca un magnet, ar atrage foarte mulți oameni potenți din punct de vedere financiar. Cu unul dintre ei vorbiți chiar acum. Mircea Lucescu este ambasadorul mondial al fotbalului românesc”, a dezvăluit Gheorghe Nițu, pentru playsport.ro.

CITEȘTE ȘI –>> SPERANȚĂ PENTRU MIRCEA REDNIC: „DINAMO NU ARE LOT DE RETROGRADARE”

Gheorghe Nitudinamorealitateamircea lucescurăzvan lucescu