VIDEO | Anunțul Simonei Halep despre noul antrenor. „Îmi place de el”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 21 ianuarie 2019, ora 16:00,
simona halep ao
simona halep ao

După eșecul cu Serena Williams în optimile de finală ale Openului Australiei, Simona Halep a vorbit despre o posibilă colaborare cu belgianul Thierry Van Cleemput. Românca a dezvăluit că îl apreciază ca antrenor și ca persoană.

Thierry Van Cleemput (50 de ani) l-a antrenat până de curând pe belgianul David Goffin (locul 22 ATP). Cei doi au colaborat din 2014, iar Goffin a ajuns pe locul 7 în lume.

Toată lumea a fost surprinsă să-l vadă pe antrenorul belgian alături de Halep la încălzirea de astăzi, în condițiile în care sâmbătă a participat la antrenamentul lui Goffin.

Vorbim, dar nu este încă antrenorul meu oficial. Vom vedea! Nu am nimic de-a face cu despărțirea lui David Goffin de Thierry Van Cleemput. Îmi place de el ca antrenor și ca persoană. Nu am decis nimic. Trebuie să ne cunoaștem mai bine. Nu am luat legătura cu el înainte de pregătirea de iarnă. Am vorbit doar aici, după ce am auzit că a încheiat colaborarea (n.a. – cu David Goffin)„, a spus Halep, în cadrul unei conferințe de presă.

Până astăzi, Simona Halep a pregătit sezonul 2019 alături de Florin Segărceanu (căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României) și de Adrian Marcu, după despărțirea de australianul Darren Cahill.

Potrivit site-ului ATP, Thierry Van Cleemput i-a mai antrenat pe: Olivier Rochus (1993-1997, 2011), Steve Darcis (2012). A fost vicecăpitan al echipei de Cupa Davis a Belgiei între 2002 și 2005.

thierry van cleemputaustraliaantrenoropenul australieiHalepserena williamssimona halep