Arabia Saudită debutează marți la CM, cu Argentina: „Suntem aici ca să dejucăm pronosticurile”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 21 noiembrie 2022, ora 21:01,
Herve Renard
Herve Renard

Marți este a treia zi de meciuri la Campionatul Mondial din Qatar, iar Arabia Saudită joacă împotriva Argentinei în Grupa C.

Suntem aici ca să dejucăm pronosticurile”, a spus Herve Renard înainte de meciul cu argentina

Selecționerul francez al Arabiei Saudite, Herve Renard, este conștient că echipa sa nu va emite pretenții nici în meciul de marți, nici la calificarea în optimi, celelalte echipe din grupă fiind mexic și Polonia.

Ne place când din afară lumea uită de noi. Ne place să fim consideraţi cea mai mică echipă. Nu ne pasă. Este justificat dacă se ţine cont de clasamentul FIFA. Nu cred că vom ajunge în faza următoare, dar suntem aici ca să dejucăm pronosticurile. La Mondiale apar surprize şi asta e mentalitatea pe care o avem”, a afirmat francezul.

Tehnicianul a lăudat Argentina, „una dintre cele mai bune echipe din lume”, şi a spus că este o plăcere să joace împotriva naţionalei antrenate de Lionel Scaloni.

Renard consideră că Lionel Messi este „o legendă a fotbalului” şi nivelul acestuia nu a scăzut din cauza vârstei. „Dacă ne uităm la statisticile lui la PSG, este cel mai bun pasator din campionat alături de Neymar.

Continuă să joace la un nivel foarte înalt. Dar nu îi putem uita pe ceilalţi jucători din naţionala sa, fiindcă sunt de cea mai bună calitate”, a spus singurul selecționer de la Campionatul Mondial care a chemat la lot doar jucători din campionatul intern.

Herve Renardarabia sauditacampionatul mondial 2022argentina