Astra va începe Liga a 2-a cu penalizare! Clubul giurgiuvean riscă retrogradarea în Liga a 3-a

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat joi, 08 iulie 2021, ora 16:14,
ASTRA GIURGIU
ASTRA GIURGIU

Astra a fost penalizată de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, cu patru puncte. Totodată, clubului giurgiuvean i s-a cu interzis dreptului de a transfera jucători din cauza datoriilor către fostul antrenor interimar Alexandru Radu.

Astra fusese sancționată și pentru neplata salariilor restante către Andrei Truşescu, din perioada 2018-2021.

Creditor Alexandru Radu, debitor AFC Astra – executare drepturi financiare – În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, sancţionarea AFC Astra cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar; scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată depunctare 2 puncte pentru perioada 16.06.2021-30.06.2021„, se menţionează în soluţia comisiei publicată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Dacă Astra nu îl va plăti pe fostul tehnician până de data de 21 iulie 2021, ora 15:00, riscă chiar retrogradarea în Liga 3.

Conform Regulamentului Disciplinar, la fiecare 15 zile de întârziere de plată, echipei Astra i se va scădea câte 2 puncte. Sancţiunea cu scăderea a două puncte se aplică timp de 90 de zile, după care echipa va fi exclusă din toate competiţiile în curs şi retrogradată în categoria inferioară, respectiv Liga a 3-a!

Citește și ASTRA, PREGĂTITĂ DE LIGA 2! CLUBUL A ANUNȚAT ANTRENORUL CARE A VENIT SĂ ADUCĂ PROMOVAREA

realitatealiga 3patru puncteAstrafotbaldepunctataliga 2