VIDEO | Atletico, învinsă la Sevilla! Barcelona şi Real, în luptă înainte de El Clasico

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 05 aprilie 2021, ora 12:31,
Diego Simeone
Diego Simeone

Sevilla a învins Atletico Madrid, scor 1-0, în etapa a 29-a din La Liga, şi a aprins din nou lupta pentru titlu în Spania. Echipa lui Diego Simeone a pierdut 14 puncte în ultimele zece etape, iar Barcelona şi Real Madrid sunt aproape.

Pe Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla a învins Atletico în stilul preferat al lui Simeone. Andaluzii s-au impus cu 1-0 mulţumită unui gol înscris de Acuna în minutul 70.

Atletico avea 10 puncte avans şi un meci mai puţin disputat faţă de urmăritoarea Real Madrid la începutul lunii februarie. Echipa lui Diego Simeone tremură acum pentru primul loc.

Barcelona se poate apropia la un punct dacă învinge Real Valladolid în această seară, iar Real Madrid este la trei puncte în urmă. Situaţia face ca miza celui de-al doilea El Clasico al sezonului să fie una uriaşă.

Real Madrid – Barcelona se va juca sâmbătă, de la ora 22:00, iar învingătoarea ar lua o opţiune importantă pentru câştigarea titlului.

Barcelona nu depinde de nimeni

Catalanii par avantajaţi în lupta pentru titlu, deşi nimeni nu mai dădea nicio şansă echipei lui Ronald Koeman la sfârşitul anului trecut. Messi şi compania mai au de disputat 10 meciuri, iar printre adversarii direcţi se află atât Real Madrid cât şi Atletico.

Practic, dacă vor câştiga toate meciurile răamse de disputat, catalanii vor fi campioni indiferent de celelalte rezultate ale contracandidatelor.

Real Madrid ar stabili un record pentru La Liga în cazul în care ar câştiga titlul. Echipa lui Zidane a fost la 13 puncte în urma liderului Atletico, distanţă pe care nicio echipă nu a recuperat-o vreodată în istoria campionatului spaniol. Antrenorul francez a transmis însă în permanenţă mesajul că lupta nu s-a terminat, iar acum Real este din nou în cărţi.

Real Madrid (34 titluri), Barcelona (26 titluri) şi Atletico (10 titluri) sunt cele mai galonate echipe din istoria campionatului spaniol.

CITEŞTE ŞI: Man şi Mihăilă, elogiaţi în Italia: ,,Ei sunt rezerva de aur a Parmei”

 

 

sevillakoemanRealbarcelonaAtleticola ligalupta pentru titluzidane