Audierea lui Novak Djokovic s-a încheiat! Ce se întâmplă cu sportivul acum

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 16 ianuarie 2022, ora 07:36,
Novak Djokovic
Novak Djokovic

Novak Djokovic, liderul mondial din circuitul ATP, a fost audiat din nou astăzi, după ce vineri i s-a anulat viza pentru a doua oară de către autorităţile australiene.

După ce audierile şi pledoariile avocaţilor au durat câteva ore bune, o decizie în privinţa lui Nole urmează a fi pronunţată în orele următoare.

Dacă Djokovic va primi o decizie favorabilă şi de această dată, avocatul jucătorului de tenis, Nick Wood, a cerut instanţei ca clientul său să fie eliberat din detenţie în 30 de minute.

Citeşte şi VIDEO | Imagini șocante cu Bogdan Rusu după accidentarea teribilă din amicalul cu Dinamo! Cum arată atacantul Mioveniului

Pledoaria avocatului Ministerului Imigrării

,,Nu este vorba doar de declarația publică a aplicantului vizei că el se opune vaccinării, ci faptul că el încă este nevaccinat tocmai în această etapă a pandemiei. Chiar și înainte de apariția vaccinurilor, el era împotriva lor. Iar asta nu însemnă că ești în poziție neutră.

Se poate spune că o persoană, în poziția în care se află solicitantul vizei, putea să se vaccineze dacă dorea. Sigur că a lăsat deschisă posibilitatea de a se răzgândi. Dar totuși, poziția sa publică a fost că el nu era pro-vaccinare

Domnul Djokovic a preferat să nu aducă probe în această procedură. El putea să o facă foarte simplu și putea să lămuească situația imediat, dacă era necesar. Dar nu a făcut-o, iar asta are consecințe importante.

A ignorat sistematic măsurile de protecție anti-COVID. Chiar și când era infectat, el a mers la interviu, unde și-a scos masca. Asta i-ar putea încuraja și pe alții să facă la fel.

Djokovic este erou în Serbia, țară care are o rată de vaccinare de sub 50 la sută. Influența lui Djokovic nu se limitează doar asupra anti-vacciniștilor. El e o persoană foarte importantă care, în multe moduri, este un model pentru mulți oameni.

Astfel, părerile lui anti-vacciniste ar fi mai puternice pentru australienii anti-vaccciniști. Oamenii se folosesc mereu de sportivi de înalt nivel pentru a-și promova ideile și cauzele. Legătura lui cu acest subiect, fie că vrea el sau nu, este prezentă.”, a declarat Stephen Lloyd.

,,Nu există nici cea mai mică dovadă. Ministrul nu are voie să anuleze o viză pe baza imaginației sale, fără dovezi.”, a precizat şi Nick Wood, avocatul lui Novak Djokovic.

Novak Djokovic. Foto: Profimedia

Citeşte şi Djokovic și-a găsit un „avocat” printre colegii din circuitul ATP: „Imaginaţi-vă ce simte el acum. Și el este om”

Novak Djokovicviza anulataatpaustralian openbarcelona