Aur pentru România la Openul de Judo de la Roma! Asley Gonzalez și-a învins toți adversarii

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 12 martie 2023, ora 18:07,
Asley Gonzalez
Asley Gonzalez

Judoka Asley Gonzalez a câștigat medalia de aur Openul Italiei de la Roma, la categoria 100 de kilograme.

Judo-ul românesc răspunde prin medalii nedreptății făcute de către ministrul Eduard Novak”, a transmis Cozmin Gușă

Gonzalez, născut în Cuba pe 5 septembrie 1989, dar care a primit cetățenia română în august 2021, și-a învins fără emoții toți adversarii, iar în finală a trecut de britanicul Harry Lowell-Hewitt, potrivit solidnews.ro.

În prezent, sportivul locuiește la Oradea și se antrenează sub coordonarea antrenorului Emil Morar, care l-a asistat de pe tatami la concursul din capșitala Italiei.

Gonzalez a reprezentat Cuba în competiţiile internaţionale de anvergură la judo. El a cucerit titlul mondial în anul 2013, la Rio de Janeiro, în proba de 90 kilograme.

De asemenea, a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, dar a mai participat la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008, respectiv la Rio de Janeiro în 2016.

Medalia de aur de la Roma vine după cea de bronz cucerită săptămâna trecută de Florentina Ivănescu Grand Slam Uzbekistan și după aurul lui Mircea Croitoru de la Varșovia.

Judo-ul românesc răspunde prin obținerea de medalii nedreptății făcute de către ministrul Eduard Novak, ce-a diminuat în mod ilegal bugetul FR Judo cu circa 40% în anul competițional 2023. Miniștri ca Novak vin și pleacă, performanțele însă rămân. HAI ROMÂNIA!”, a transmis președintele federației, Cozmin Gușă.

Asley Gonzalez