Bornă impresionată atinsă de Manuel Neuer! Performanță unică a căpitanului naționalei Germaniei

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 23 noiembrie 2022, ora 19:36,
Manuel Neuer
Manuel Neuer

Manuel Neuer a devenit primul portar din istoria naționalei de fotbal a Germaniei care joacă la 4 ediții ale unui Campionat Mondial.

Manuel Neuer a fost integralist în toate cele 17 meciuri jucate la toate cele 4 ediții de CM

Titular în partida Germania – Japonia 1-2, portarul Manuel Neuer a realizat o performanță unică în fotbalul german. El a devenit primul portar din ţara sa care joacă la patru turnee finale consecutive de Campionat Mondial.

Neuer, 36 ani, de la Bayern Munchen, a evoluat până acum la CM 2010 din Africa de Sud, CM 2014 din Brazilia, când a cucerit titlul mondial, şi la CM 2018 din Rusia, când Germania a ieşit din faza grupelor.

De la debutul său în 2009 în poarta Germaniei, Neuer a strâns 114 selecţii şi la CM din Qatar poartă banderola de căpitan.

La CM din Africa de Sud a ajucat 6 meciuri, ratând doar meciul pentru medaliile de bronz, cât în poartă a fost Hans-Jörg Butt. După 4 ani a jucat 7 meciuri, și alte 3 la CM dion 2018, din Rusia, fiind căpitan de fiecare dată. De precizat că Neuer a fost integralist în toate cele 17 meciuri jucate la toate cele 4 ediții de CM.

Manuel Neuergermaniacampionatul mondial 2022