Brazilia și Argentina fac front comun împotriva FIFA! Nu vor să rejoace meciul întrerupt în septembrie 2021

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 11 august 2022, ora 16:27,
Brazilia și Argentina ar putea fi adversare la Campionatul Mondial 2022 din Qatar în faza semifinalelor
Brazilia și Argentina ar putea fi adversare la Campionatul Mondial 2022 din Qatar în faza semifinalelor

Confederaţia braziliană de fotbal (CBF) va solicita Federaţiei Internaţionale (FIFA) să nu rejoace meciul din preliminariile CM din 2022 contra Argentinei.

Meciul Brazilia – Argentina din 5 septembrie 2021 a fost suspendat după 5 minute

Meciul, programat iniţial pe 5 septembrie 2021 la Sao Paulo, a fost întrerupt după 5 minute la intervenţia autorităţilor sanitare locale, după ce patru jucători ai naţionalei „Albiceleste” evoluând în Anglia au fost acuzaţi de încălcarea protocolului anti-Covid.

Reprezentanţi ai agenţiei sanitare Anvisa şi ai poliţiei federale au intrat pe teren pentru a pune capăt meciului, într-o confuzie totală.

În aprilie, FIFA a decis ca meciul să se rejoace pe 22 septembrie, cu mai puţin de două luni înaintea Cupei Mondiale din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie).

Prioritatea Braziliei este câștigarea celui de-al șaselea titlu mondial

Dar CBF a explicat că selecţionerul Tite şi secunzii săi nu doresc rejucarea partidei. „Ţinând cont de poziţia staff-ului nostru tehnic, vom cere FIFA ca acest meci să nu se rejoace”, a declarat preşedintele CBF, Ednaldo Rodrigues.

Prioritatea noastră este să câştigăm al şaselea titlu mondial în Qatar. Dacă staff-ul recomandă ca acest meci să nu se joace, atunci vom face tot posibilul pentru ca el să nu aibă loc”, a adăugat acesta, conform rfi.fr/en.

Nici Argentina nu este dispusă să dispute meciul, preşedintele Federaţiei argentiniene (AFA), Claudio Tapia, susţinând că „nu se doreşte un meci cu Brazilia”, ameninţând cu o plângere la TAS.

Acest meci este unul fără miză, ambele echipe fiind calificate la Cupa Mondială din Qatar. argentina a fost repartizată în Grupa C, alături de Arabia Saudită, Mexic și Polonia, iar Brazilia este în Grupa G, cu Serbia, Elveția și Camerun.

braziliacampionatul mondial 2022argentinaqatar 2022