BREAKING NEWS | UEFA i-a suspendat pe Sebastian Colțescu și Pierre Webo. Ce măsuri a mai luat forul continental

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 08 martie 2021, ora 19:44,
coltescu
coltescu

UEFA l-a suspendat pe arbitrul Sebastian Colţescu până la finalul sezonului, deşi nu a fost găsit vinovat de rasism în urma incidentului din meciul din Liga Campionilor PSG – Istanbul Başakşehir FK din data de 8 decembrie anul trecut.

Olteanul a fost găsit vinovat pentru comportament inadecvat, Totodată, asistentul Octavian Şovre a primit avertisment, din acelaşi motiv.

Comisia de Disciplină a UEFA a stabilit că folosirea cuvântului „negru” de către arbitrul Sebastian Colţescu la adresa antrenorului secund al echipei Istanbul Başakşehir, Pierre Webo, nu reprezintă rasism.

Totuși, Colțescu a fost sancționați de Comisia de Disciplină, Etică și Control a forului european. Astfel, Sebastian Colțescu, rezervă la acel meci, a fost suspendat din activitate până pe 30 iunie pentru conduită nepotrivită. Totodată, acesta ar trebui să urmeze un program educațional. Șovre a primit avertisment.

UEFA nu a trecut cu vederea nici comportamentul lui Pierre Webo. Antrenorul secund al turcilor a fost suspendat pentru un meci din competițiile europene.

Arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu, într-o conversație cu Ovidiu Hațegan, l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce, camerunezul Pierre Achille Webo, cu termenul de ”ăla negru”. Cele două echipe au părăsit terenul acuzând remărci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Citește și OPINIE | Black Lives Matter cu parfum românesc, dar lui Colțescu cine îi cere scuze?

 

scandalnegrudecizieoficizlrealitateauefacoltescyrasism