Bundesliga: Bayer Leverkusen este în premieră campioană a Germaniei, după 5-0 cu Werder Bremen

Articol de Dan Istratie - Publicat duminică, 14 aprilie 2024, ora 20:49,
bundesliga
bundesliga

 

Echipa germană Bayer Leverkusen a învins duminică, pe teren propriu, scor 5-0, gruparea Werder Bremen, în etapa a 29-a din Bundesliga, şi a cucerit matematic titlul în Germania.

Bayer Leverkusen şi-a asigurat matematic titlul în Bundesliga, având un avans de 16 puncte înaintea ultimelor cinci etape de campionat. Este primul titlu de campioană din istoria lui Bayer şi pentru prima oară din 2012 când titlul este câştigat de altă echipă în afara lui Bayern Munchen – campioana ultimelor 11 ediţii ale Bundesligii.

Elevii lui Xabi Alonso au sărbătorit extraordinara performanţă în faţa propriilor suporteri, pe BayArena, oferindu-le acestora o victorie categorică în meciul cu Werder Bremen, de care au dispus cu 5-0. Victor Boniface a deschis scorul în minutul 25 şi, după 1-0 la pauză, gazdele au făcut spectacol în partea secundă. Granit Xhaka a înscris pentru 2-0 în minutul 60, pentru ca Florian Wirtz să reuşească apoi o triplă (min. 68, 83 şi 90).

În clasament Bayer Leverkusen are 79 de puncte şi ocupă prima poziţie, fiind urmată de Bayern Munchen, cu 63 de puncte, şi de VfB Stuttgart, tot cu 63 de puncte.