Camelia Potec, propunere inedită pentru Guvern, după performanțele lui David Popovici!

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 12 iulie 2021, ora 22:00,

Președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, a dezvăluit ce solicitare a făcut către stat, după performanțele incredibile ale tânărului David Popovici la Campionatul European de Juniori!

Camelia Potec nu vrea să lase neobservate rezultatele istorice ale lui David Popovici, astfel că își dorește ca data de 19 iulie să rămână drept ziua națională a înotului. Președintele FRN a dezvăluit că a înaintat deja mai multe solicitări către conducerea statului, însă, din păcate, Senatul ar fi respins în primă fază această propunere.

„Am foarte mari emoții și, de data aceasta, cred că emoțiile sunt în sufletul tuturor, mai ales că avem aici niște părinți care au la fel de multe emoții. Ne bucurăm că am venit cu astfel de rezultate. Aș dori să fac un apel către toți deputații țării noastre.

Peste o lună, sau o lună și jumătate, când se întorc din concedii, aș dori să vorbească aceeași limbă cu noi, oamenii din sport și să fie de acord să acorde votul de încredere pentru propunerea legislativă ce are ca obiect de reglementare instituirea zilei de 19 iulie drept ziua națională a înotului.

Din păcate, din câte am auzit, a fost respinsă în Senat, dar, pentru că cei din Camera Deputaților e forul decizional, facem un apel pentru dânșii, pentru că, pentru sportul românesc, pentru generația viitoare pentru a avea niște copii sănătoși, contează ca înotul să aibă o zi națională.

O zi în care, chiar dacă nu avem bazinele necesare în care să-i putem duce pe toți copiii. Avem râuri, avem lacuri, avem piscine, avem ștranduri, avem Mare, avem Oceane, dacă mergem în străinătate în vacanță și putem sărbători împreună cu toți românii ziua națională a înotului”a spus Potec.

Citește și DAVID POPOVICI, PRIMELE DECLARAȚII DUPĂ PERFORMANȚELE DIN ITALIA: „MI-AM ÎNDEPLINIT OBIECTIVUL!”

david popovicicamelia potecrealitateadeclaratii