Când va avea loc revanșa Usyk-Fury pentru titlul mondial la box

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 30 mai 2024, ora 12:14,
Oleksandr Usyk – Tyson Fury
Oleksandr Usyk – Tyson Fury

Greul ucrainean Oleksandr Usyk îl va înfrunta din nou pe britanicul Tyson Fury, pe care l-a învins în luna mai, pe 21 decembrie la Riad, capitala Arabiei Saudite, au anunțat marți organizatorii meciului, potrivit Le Figaro.

În data de 19 mai, Usyk a devenit primul campion care a reunificat centurile la categoria grea după Lennox Lewis, care reușise acest lucru în 1999, la Las Vegas, în urma victoriei în fața lui Evander Holyfield.

Totuși, la acea vreme existau doar trei centuri, în timp ce Usyk deține acum patru (WBA, WBO, IBF și WBC, cea din urmă fiind cea pe care a câștigat-o în fața lui Fury). Prin urmare, reușita sa este fără precedent.

„Meciul revanșă dintre campionul incontestabil Oleksandr Usyk și campionul Tyson Fury este programat pentru 21 decembrie 2024, în timpul festivalului Riyadh Season”, a anunțat Turki Alalshikh, președintele General Entertainment Authority , pe X (fostul Twitter). „Este un mare moment, o zi minunată”, a declarat ucraineanul de 37 de ani după victoria sa, spunând că este „pregătit pentru o revanșă”.

Campion de necontestat al categoriei superioare, Usyk s-a alăturat altor legende ale boxului care au reușit o astfel de performanță, printre care Mohamed Ali, Joe Louis și Mike Tyson.

În fața lui Fury, Usyk a adunat a 22-a victorie din tot atâtea meciuri, în timp ce britanicul a suferit prima sa înfrângere la Riad (34 de victorii, o remiză).

tyson furyboxOleksandr Usyk