Cariera lui Ianis Hagi este în pericol: „Suferă din cauza împrumutului la Alaves”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 26 februarie 2024, ora 22:05,
Ianis Hagi
Ianis Hagi

Mijlocașul român Ianis Hagi a adunat 770 de minute pentru Alaves în acest sezon, dar nu a mai fost pe teren din 10 februarie.

Suferă din cauza împrumutului la Alaves”, scriu scoțienii despre Ianis Hagi

Împrumutat pe 27 august 2023 de Rangers la nou promovata în La Liga, Ianis Hagi nu a reușit să se impună ca titular.

Scoțienii sunt de părere că mutarea s-a făcut pentru a-i reda lui Hagi încrederea și condiția fizică, dar se pare că jucătorul se află la o răscruce.

În cele 20 de meciuri a marcat de două ori, în Cupa Spaniei, cu Deportivo Murcia. Dar momentul de răscruce s-a consumat câteva zile mai târziu.

Alaves a jucat acasă cu Almeria, iar echipa gazdă a beneficiat de un penalty. Hagi fusese faultat în careu și, conform unei reguli nescrise, tot el a executat lovitura de la 11m.

Și-a pus mingea la punctul cu var, dar a șutat la vreo 2 metri peste poartă. Imaginile surprinse de camerele de filmat, cu Ianis Hagi punându-și mâinile la gură, au fost elocvente.

A fost un moment cheie, când a ratat un penalty împotriva lui Almería. De atunci, pare să-și fi pierdut încrederea.

Antrenorul a spus mereu că are încredere în el și speră să-l recupereze, dar când vine vorba să facă asta apelează la alți jucători.

Pe același post cu Ianis Hagi evoluează Jon Guridi, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei.

Românul nu a avut probleme fizice, este o chestiune de încredere și de adaptare la ritmul fotbalului spaniol”, a declarat jurnalistul spaniol Inigo Minon, pentru Rangers Review.

Ultima apariție a lui Ianis Hagi pentru Rangers, echipă de care aparține până în mai 2026, s-a consumat pe 19 august, când a bifat 33 de minute în meciul din Cupa Scoției cu Morton.

A fost a 99-a prezență a românului pentru Rangers, iar publicația mai sus amintită scrie că ar putea fi și ultima.

realitateasportivaianis hagirealitatearealitatea.netalaves