Carlos Alcaraz vrea aurul la JO, unde joacă şi la dublu alături de Rafael Nadal

Articol de Gabriel Ion - Publicat marți, 11 iunie 2024, ora 18:22,
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz, locul doi mondial, a declarat că speră să câştige aurul la Jocurile Olimpice de la Paris.

Alcaraz are trei titluri de Grand Slam în palmares

El va juca şi la dublu alături de idolul său, Rafael Nadal. „Rafael Nadal şi cu mine vom juca împreună cu scopul de a câştiga aurul”, a spus spaniolul de 21 de ani într-un interviu acordat Paris Match.

„Va fi un turneu foarte special, primele mele Jocuri Olimpice, imediat după ce am câştigat primul meu Roland Garros. Să lupt pentru o medalie de aur pentru ţara mea, să joc la dublu cu idolul meu, Rafael Nadal, sunt lucruri pe care nu le voi crede până când nu le voi trăi”, a declarat jucătorul, care are deja trei titluri de Grand Slam în palmares.

El spune că o eventuală medalie de aur la Paris merită şi un mic tatuaj. „Dacă voi aduce vreodată aurul de la Paris, la simplu sau la dublu, va merita un mic tatuaj”, a glumit Alcaraz în L’Equipe.

Jucătorul spaniol nu este străin de tatuajele care celebrează cele mai mari realizări ale sale. Noul număr 2 mondial şi-a gravat pe piele primele două titluri de Grand Slam. US Open 2022 apare pe antebraţul său drept, iar succesul de la Wimbledon se află pe glezna stângă.

Pe glezna dreaptă va fi tatuat în curând un Turn Eiffel. Ce va face în cazul în care va câştiga alături de Rafael Nadal? „Chipul lui pe umăr? Ar fi un pic prea mult”, afirmă Alcaraz.