Cauzele morții poloistului dinamovist au fost dezvăluite! Ce scrie în raportul legiștilor

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 29 martie 2022, ora 09:54,
Andrei Drăghici s-a stins din viață sâmbătă , în timpul derbyul Dinamo – Rapid
Andrei Drăghici s-a stins din viață sâmbătă , în timpul derbyul Dinamo – Rapid

Andrei Drăghici a decedat sâmbătă în timpul meciului pe care echipa sa îl disputa în Superliga Națională împotriva Rapidului. 

Sportivului de 23 de ani i s-a făcut rău și în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, aceștia au constat decesul lui Andrei. În urma autopsiei s-a descoperit că acesta avea omalformație congenitală a inimii. Medicii legiști au înctomit un raport în care au prezentat faptul că poloistul dinamovist suferea de defect septal atrial, care se traduce printr-o comunicare anormală între cele două atrii la nivelul septului interatrial. Se pare că acestă afecțiune se dobândește din naștere, însă aceasta se manifestă abia în jurul vârstei de 30-35 ani. Confomr celor de la csid.ro aparția acestei boli este strâns legată de predispoziție genetică.

Totuși, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, Luca Tudor, cel care l-a tratat pe Ovidiu Hațegan după infarctul suferit a explicat că această problemă cardiacă ar fi putut fi descoperită și trataă din timp.

Medicul Luca Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara

„În principiu, există aceste malformații aritmice la inimă. Putem vorbi despre displazie de ventricul drept și multe altele. Dacă este vorba despre un defect septal atrial,  acesta putea fi diagnosticat chiar la un simplu consult sau la o ascultare cu un stetoscop. Nu pot să fiu sigur că acel defect septal atrial este cauza morții poloistului.

Defectul poate să stea nediagnosticat până la vârste foarte mari. Uneori avem și noi supriza că ne trezim cu oameni de 40-50 de ani și punem acest diagnostic, adică diagnostice care se pun practic în copilărie. Sita cerne, dar nu întotdeauna cerne eficient, sita medicinei de prevenție și medicina de familie, sau medicina sportivă”, a declarat specialistul timișorean. 

 

CITEȘTE ȘI –>> Primele mărturii după tragedia de la bazinul Rapid: „Iniţial, sportivul îşi revenise”

Andrei Drăghici va fi înmormântat miercuri, iar clubul Dinamo a transmis un mesaj pe o rețea de socializare în care își ia rămas bun de la sportivul de 23 de ani.

„Andrei Drăghici s-a oprit astăzi pentru ultima dată la Dinamo, clubul care i-a fost a doua casă în ultimii ani. A fost un popas discret, pe drumul spre Oradea, decis de părinții săi atât de încercați.
În jurul mașinii funerare ne-am adunat cu toții, colegi, prieteni și angajați ai Clubului Sportiv Dinamo pentru a-i aduce un ultim omagiu. L-am plâns, l-am aplaudat și i-am promis cu toții că nu-l vom uita niciodată.

Sâmbătă, după tragicul eveniment, băieții din echipa noastră de polo au făcut noapte albă. Dimineață, la prima oră, când au intrat în bazinul Dinamo, au găsit un porumbel brăzdând aerul în toate direcțiile. Nimeni nu a știut cum a ajuns acolo, mai ales că nu s-a mai întâmplat și altă dată, dar i-au urmărit zborul cu speranța regăsirii. Miercuri vom fi la Oradea, pentru un ultim drum alături de colegul, prietenul, copilul nostru de 23 de ani”, au fost cuvintele care au însoțit postarea. 

CITEȘTE ȘI –>> Propunerea Federației Române de Polo după moarte dinamovistului Andrei Drăghici

 

 

 

andrei draghicidecesmedici legistimalformatie cardiacaraport