Ce a spus Ilie Dumitrescu după ce naționala U20 a remizat cu Portugalia U20: ”Trebuie să remarc asta!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat joi, 23 martie 2023, ora 20:02,
Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu

Echipa naţională de fotbal U20 a României a încheiat la egalitate joi, în deplasare, scor 1-1, meciul amical disputat în compania selecţionatei U20 a Portugaliei.

După meci, Ilie Dumitrescu a tras mai multe concluzii.

”Trebuie să remarc faptul că, de când Pancu a preluat echipa, văd un progres vizibil pe faza defensivă. Nu a fost o echipă care a excelat pe faza ofensivă nici în prima, nici în a doua repriză. Pănoiu, Stoica, Bani au fost activi.

Distanță mică între compartimente, pressing, au acoperit bine zonele. Portugalia nu își crease ocazii importante. Echipa a respectat bine planul impus de Pancu. După ce au primit gol, aveam teama că echipa va pierde din organizarea de joc. Din contră, aceeași atitudine, o echipă motivată.

Am văzut că există concentrare. M-a surprins plăcut. A făcut schimbările foarte inspirat. Intră Mogoș și prinde șutul ăsta. Am văzut de multe ori la U20, când, după primul gol, începea spectacolul. Echipa a excelat la modul cum s-a organizat pe faza defensivă. Bravo lor, îl felicit pe Pancone”, a spus Ilie Dumitrescu, la emisiunea Digi Sport Special.

romania u20ilie dumitrescupancu