Ce activități îi așteaptă pe fanii naționalei în Germania

Articol de Mihai Popescu - Publicat duminică, 09 iunie 2024, ora 17:12,
euro-2024-favourites-to-win1-747×420-jpg
euro-2024-favourites-to-win1-747×420-jpg

FRF îi așteaptă pe suporterii tricolori la EURO 2024 cu multe activități și surprize pregătite în orașele germane în care vom disputa meciurile.

Cornerul Romaniei din fiecare Fan Zone oficial UEFA și marșul suporterilor români sunt de neratat la EURO 2024.

Fanii României au avut mereu unele dintre cele mai spectaculoase prezențe la turneele finale la care naționalele noastre au participat, iar EURO 2024 se anunță un festival al fotbalului tricolor și în afara terenului. Fie că vorbim de orașele unde naționala noastră va disputa meciuri, ori de „baza” din Würzburg, fanii vor avea parte de o mulțime de surprize cu ocazia Campionatului European și ocazia de a „colora” în albastru, galben și roșu orașele germane.

Cornerul României din Fan Zone-ul oficial UEFA va fi atracția principală înaintea meciurilor pe care echipa națională le va juca în Germania. Acesta va fi semnalizat cu un tricou galben gigant, dar și cu multă voie bună românească, greu de ratat în Fan Zone, în fiecare oraș în care naționala noastră va juca la EURO!

În Fan Zone, suporterii tricolori se vor bucura de numeroase activități interactive, jocuri distractive și multe alte surprize, precum:

 • concursuri din 2 în 2 ore în care suporterii pot câștiga tricoul de joc al naționalei Românie, tricouri semnate de jucatori si kituri de suporteri (înscrierea se va realiza prin aplicația Tricolorii).
 • Sesiune de poze și autografe cu foști jucători ai naționalei României: Marius Niculae, Lucian Sănmărtean și Vlad Munteanu.
 • Întâlniri cu persoane publice indragite de romani precum: Mihai Bobonete, Pavel Bartoș, Corina Caragea, Ionuț Rada, Otravă, ADDA & Cătălin Rizea, Ivan Anișoreac și Ciprian Stoica (Improved Football) și altii.
 • Activări tip turneu, dedicate jocurilor cu mingea (Football Cage și Subsoccer Table).
 • Secvențe din filmul “În inima naționalei”, difuzate pe ecrane într-un vestiar special amplasat în Cornerul României.
 • Multe oportunități de poze inedite și interacțiune cu instalații deosebite.

Tot în Fan Zone, fanii tricolori vor obține toate informațiile necesare călătoriei în Germania din partea voluntarilor vorbitori de limbă română.

“Ne propunem să oferim suporterilor români tot ce este necesar pentru a avea o experiență memorabilă în Germania. În primul rând, ne-am asigurat că informațiile esențiale o să fie mereu la îndemână, sumarizate în aplicatia Tricolorii și oferite în fiecare oraș la info points de voluntari vorbitori de limba română: fie că vorbim de ghidul suporterului, hărțile cu punctele de întâlnire, zona de activări, telefoane pentru urgențe. Apoi, am gândit activări, concursuri și întâlniri inedite pentru fiecare oraș în care o să joace Naționala cu scopul de a-i purta pe fani în vestiarul naționalei și săi pregătească pentru meciurile de la EURO. Punctul culminant o să fie parada fanilor de la Koln, în care sperăm să recreăm aceeași atmosferă spectaculoasă ca în 2016″, a declarat Iulia Cuciurean, Head of Marketing FRF.

Antrenament deschis suporterilor, în „casa” tricolorilor din Würzburg

Naționala României va ajunge în Germania pentru turneul final pe data de 10 iunie, iar în ziua următoare, pe 11 iunie, de la ora 11:00, tricolorii antrenați de Edward Iordănescu au programat un antrenament cu public, în care suporterii români îi pot urmări la treabă și le pot transmite de la marginea terenului încurajările lor, înainte de startul Campionatului European.

Fanii vor avea parte de zone dedicate unde pot lua autografe, se vor putea fotografia la photobooth pentru a marca întâlnirea cu echipa națională și multe alte surprize.

România, prezentă în Fan Zone-ul oficial UEFA

München. Fan Zone-ul din primul oraș unde va juca naționala noastră este amplasat în Olympiapark (Parcul Olimpic), construit aici cu ocazia Jocurilor Olimpice din 1972.

Suporterii tricolori sunt așteptați în cornerul României din Fan Zone-ul oficial UEFA din Munchen pentru a se pregăti împreună pentru meciul de debut al României la EURO, contra Ucrainei.

 • Locație Fan Zone Munchen: Olympiapark – Vezi hartă
 • Program Fan Zone Munchen: 17 iunie, începând cu ora locală 13:00

Suporterii români vor mai avea la dispoziție un Info Point dedicat la Odeonsplatz, una dintre piețele istorice ale orașului, unde vor obține toate informațiile de care au nevoie în Germania, inclusiv cum să ajungă în Fan Zone și la stadion.

Köln. Una dintre cele mai frumoase priveliști cu celebrul Dom din Köln este probabil din Tanzbrunnen, locul unde va fi amplasat și Fan Zone-ul din oraș pe durata EURO.

Amplasat pe partea opusă a Domului, pe marginea fluviului Rin, spațiul va beneficia și de un ecran imens unde pot fi urmărite meciurile, dar va cuprinde și numeroase activități și concursuri speciale.

 • Locație Fan Zone Koln: Tanzbrunnen – Vezi hartă
 • Program Fan Zone Koln: 22 iunie, începând cu ora locală 14:00

De asemenea, fanii români vor avea la dispoziție și un Fan Embassy, unde pot afla informații utile pentru călătoria la Koln, inclusiv cum să ajungă la Fan Zone, Fan Walk și stadion. Acesta va fi amplasat în centrul vechi, chiar lângă Dom.

Scandăm împreună „România”, în drum spre stadionul din Koln

Unul dintre cele mai așteptate momente dedicate suporterilor români în timpul turneului final din Germania va fi Parada Fanilor din Koln (Fan Walk), dinaintea meciului cu Belgia.

Fanii vor avea astfel ocazia să meargă împreună către stadion, într-un grup organizat, pe un traseu care se va întinde pe aproximativ 2 kilometri și va dura în jur de 40 de minute. Pe parcursul acestui traseu, fanii vor primi mici drapeluri tricolore și vor defila cu steaguri și bannere către Cologne Stadium.

Parada Fanilor către stadionul din Koln va începe la ora locală 18:30, iar fanii sunt așteptați la punctul de întâlnire de la ora 18:00 ca să facă poze, să se picteze pe față și să primească steagurile și bannerele pentru meci.

Parada va fi coordonată de Mihai Bobonete. Celebrul comediant va întreține atmosfera în rolul de MC pe durata traseului către arena din Koln.

 • Locație punct de întâlnire Fan Walk Koln: Josef Lammerting-Allee – Vezi hartă
 • Ora întâlnirii: 22 iunie, ora locală 18:00
 • Ora de start: 22 iunie, ora locală 18:30

Frankfurt. Fotbal și plimbare pe faleza râului Main? Fan Zone-ul din Frankfurt, situat chiar pe malul râului, le va permite suporterilor români să se bucure de amândouă la EURO.

Suporterii tricolori își vor da întâlnire în Cornerul României din Fan Zone-ul oficial UEFA din Frankfurt în ziua partidei cu Slovacia.

 • Locație Fan Zone Frankfurt: Untermainkai (malul Mainului) – Vezi hartă
 • Program Fan Zone Frankfurt: 26 iunie, începând cu ora locală 13:00

De asemenea, în piața din Hauptwache, din centrul orașului, fanii vor găsi și punctul Fan Embassy, marcat cu steaguri galbene, unde voluntarii îi vor ghida către Fan Zone și le vor oferi toate informațiile necesare călătoriei în Frankfurt.

 • Locație Fan Embassy Frankfurt: Hauptwache – Vezi hartă

CE TREBUIE SĂ ȘTII

Fan Zone
Este principalul punct de distracție pentru suporteri, o zonă oficială pregătită de organizatori care include și puncte de vizionare publică, unde poți vedea meciurile de la turneu daca nu ai bilet la stadion. Căutați Cornerul României în fiecare Fan Zone și pregătiți-vă pentru meciuri împreună cu ceilalți suporteri tricolori.

Info Point
Astfel de puncte de informare sunt amplasate peste tot în orașele gazdă. Aici se află voluntari ai turneului, care oferă fanilor indicații și sprijin la nevoie.

Fan Embassy
Aceste puncte sunt dedicate fanilor echipelor calificate la turneul final și sunt puncte de informare privind activitățile dedicate suporterilor fiecărei echipe. Aici se vor afla și voluntari vorbitori de limba română, care vor oferi indicații legate de toate activitățile unde se pot asocia: Cornerul României din Fan Zone-ul UEFA, Fan Walk (punct de întâlnire, ora de întâlnire, ora de start) și alte activități dedicate fanilor români.

Aplicația Tricolorii
Aplicația Tricolorii va avea rolul de ghid al suporterului român la EURO. Aplicația va cuprinde toate informațiile legate de activitățile dedicate fanilor tricolori în orașele din Germania, în frunte cu Cornerul României din Fan Zone și Fan Walk. Tot în app, suporterii români se vor putea înscrie în concursurile speciale desfășurate în Fan Zone, unde vor avea șansa să câștige multe premii, precum tricouri semnate de jucători.

eurogermaniaromania