Ce antrenori se află pe lista Barcelonei

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat miercuri, 28 februarie 2024, ora 10:17,
Barcelona
Barcelona

Xavi a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că nu va mai continua din vară pe banca tehnică a Barcelonei, iar oficialii catalanilor sunt în căutări pentru a aduce un nou antrenor la campioana Spaniei.

Jurnaliștii de la Mundo Deportivo (apropiați de Barca) vorbesc despre lista scurtă a tehnicienilor rămași în cursă pentru a ocupa postul de antrenor al catalanilor.

Cu toată că în ultima vreme au existat tot felul de zvonuri (de la Jurgen Klopp, Frank Rijkaard, Thomas Tuchel, Roberto De Zerbi și până la Xabi Alonso), sursa citată notează că Hansi Flick și Simone Inzaghi s-ar afla în luptă directă pentru a fi noul antrenor al Barcelonei.

Hansi Flick are 58 de ani și este liber de contract, ceea ce-l face să aibă un avantaj în fața lui Simone Inzaghi.

A trecut în carieră pe la Hoffenheim, Red Bull Salzburg, Bayern Munchen și naționala Germaniei.

De altfel, ziariștii de la Bild au anunțat în urmă cu ceva timp că tehnicianul a fost informat de oficialii catalani că se află pe lista scurtă pentru preluarea postului de antrenor al Barcelonei.

De numele lui Flick se leagă tripla reușită de Bayern în 2020: Champions League, titlul în Bundesliga și Cupa Germaniei.

De cealaltă parte, Simone Inzaghi este pe o pantă ascendentă în carieră după ce a dus-o pe Inter în finala Champions League sezonul trecut, iar în această stagiune este la un pas de titlu.

Gruparea de pe Giuseppe Meazza nu are rival în lupta pentru titlu și pare doar o chestiune de timp până când Lautaro și compania vor ridica trofeul de campioni.

jurgen klopphansi flicksimone inzaghifc barcelonaRoberto De ZerbixaviFrank RijkaardThomas Tuchel