Ce așteptări are Ioan Andone de la naționala României: „Nu e imposibil. Se poate!”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 23 septembrie 2022, ora 13:21,
Ioan Andone
Ioan Andone

Naționala de fotbal a României joază azi cu Finlanda, la Helsinki, de la ora 21:30, în Liga Națiunilor.

Ioan Andone se așteaptă ca naționala României să învingă Finlanda și Bosnia-Herțegovina

În cazul unui eșec, tricolorii vor retrograda în al treilea eșalon al competiției. Naționala antrenată de Edi Iordănescu are 3 p, după victoria din tur cu Finlanda, fiind învinsă de Muntenegru (0-2 în deplasare și 0-3 acasă) și Bosnia-Herțegovina (0-1 în deplasare).

Ioan Andone, fostul antrenor de la Dinamo, CFR Cluj sau Rapid, spune că l-ar fi preferat pe Ladislau Boloni la echipa națională.

Negocierile cu FRF au eșuat, ulterior Boloni a semnat cu Metz, dar Andone rămâne la ideea lui. „Edi a avut un parcurs bun ca antrenor, nu contest, dar dacă mă pui să aleg pe mine, îl aleg pe Boloni. E un tip mai dur, îl cunosc. El a reușit prin muncă, nu prin talent.

Asta trebuie la echipa națională – muncă! Cum o faci depinde de antrenor. Acum degeaba vorbim. Nu sunt convins, s-au întâmplat multe la națională, au fost multe accidentări la echipa națională, n-ai avut un lot complet tot timpul.

Loți e alt tip de antrenor, se vede ce construiește el. Eu cred că la echipa națională, dar acum cred că e o discuție inutilă. Așteptăm în continuare de la Edi acum. Tot timpul ai șansă în fotbal.

Câștigi acum cele două meciuri și faci 9 puncte. Nu e imposibil. Nu cerem lucruri imposibile sau anormale. Se poate! Sunt 180 de minute, vedem după dacă se poate”, a spus Ioan Andone, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la PRO Arena.

ioan andoneedi iordanesculiga natiunilor