Ce mesaj emoționant a transmis Rudel Obreja, cu câteva ore înainte să moară: „Era resemnat și vorbea greu”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 13 martie 2023, ora 08:27,
Rudel Obreja
Rudel Obreja

Rudel Obreja a murit „cu demnitate” la 57 de ani. el suferea de o boală necruțătoare care l-a adus în câteva luni într-o situație critică.

Rudel Obreja „era resemnat şi vorbea greu”, a transmis Viorel Plosca

Fostul şef al Federaţiei Române de Box suferea de cancer şi a avut un mesaj emoţionant pentru prietenul său, Viorel Plosca, vicepreşedintele Ligii Profesioniste de Box.

A murit acasă. A murit cu demnitate. Acum câteva zile mi-a spus la telefon că doar bunul Dumnezeu mă mai poate ajuta să trec peste asta. Era resemnat şi vorbea greu”, a spus Plosca, potrivit realitatea.net.

Drum lin, Rudi! Dumnezeu să te odihnească! Condoleanţe familiei!”, e mesajul postat pe Facebook şi de fosta soţie a lui Obreja, Antonela Maria Obreja.

Rudel Obreja a fost eliberat condiționat din închisoare pentru a se trata și a cerut în repetate rânduri permisie pentru a urma un tratament în Turcia. În ultimele imagini care au apărut în spațiul public, Rudel Obreja abia se deplasa și era extrem de slăbit.

Rudel Obreja a lăsat în urmă o sotie indurerată și trei copii care vor crește fără tată

Anunțul trist a fost făcut de Liga Profesionistă de Box care a postat un mesaj emoționant în memoria afaceristului.

Rudel Obreja a fost diagnosticat cu o formă severă de cancer în timp ce se afla în spatele gratiilor, acolo unde ispășea pedeapsa de cinci ani de închisoare din Dosarul „Gala Bute”. În câteva luni, starea lui s-a agravat.

Fostul pugilist a cerut în luna iulie să fie eliberat pentru a se trata în țară sau în străinătate. A găsit o clinică în Turcia, dar avea nevoie de acordul autorităților din România.

Rudel Obreja a murit duminică la vârsta de 57 de ani. A fost campion mondial, medaliat cu bronz la Campionatul din 1989 și în același an a câștigat argint la Campionatul European. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

Fostul sportiv a lăsat în urmă o sotie indurerată și trei copii care vor crește fără tată.

rudel obrejarealitatea.netrealitatea