Ce mesaj i-a transmis Nadia Comăneci lui David Popovici după ce puștiul român a scris istorie la Budapesta! ”Să fii o inspirație pentru generația de azi!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat miercuri, 22 iunie 2022, ora 21:03,
Laureus Sports Awards – Monaco
Laureus Sports Awards – Monaco

Înotătorul român David Popovici este noul campion mondial la 100 m. Este al doilea titlu suprem câștigat de sportivul dinamovist în doar trei zile. David Popovici a parcurs cele două lungimi de bazin în 47:58. Este pentru prima dată după 1973 când un sportiv câștigă, la aceeași ediție a Campiontului Mondial, titlurile în probele de 100 m și 200 m. Precedenta performanță a fost realizată acum aproape 50 de ani, de americanul Jim Montgomery.

După această performanță, fosta gimnastă Nadia Comăneci l-a felicitat pe David Popovici și a precizat că abia așteaptă să îl vadă la Paris.

”Să fii o inspirație pentru generația de azi!”

”Cu ani în urmă, am avut deosebita plăcere de a participa la premierea unui concurs de natație pentru juniori la București. Câștigătorul nu a fost altul decât micuțul David Popovici. Felicitări, David! Ție, antrenorilor, părinților și federației pentru rezultatele fabuloase la Campionatul Mondial de natație.

După ani de muncă, disciplină și rezistență, este un merit al unei echipe întregi, care a fost și este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspirație pentru generația de azi. Cu siguranță ne vedem la Paris”, a spus Nadia Comăneci, la Orange Sport.

David Popovici-Nadia Comăneci-Budapesta