Ce scrie presa arabă despre plecarea lui Reghecampf: „651 de zile de suferinţă pentru suporterii lui Al-Wasl!“

Articol de Alexandru Dan - Publicat miercuri, 21 octombrie 2020, ora 08:39,
reghecampf
reghecampf

Antrenorul Laurențiu Reghecampf a plecat de la formația din Emiratele Arabe Unite, după aproape doi ani petrecuți la Al-Wasl!

Mandatul lui Laurențiu Reghcampf la Al Wasl a fost analizat de către jurnaliștii arabi, care nu s-au arătat deloc încântați de rezultatele românului, analizând într-un articol cu titlul „651 de zile de suferinţă pentru suporterii lui Al-Wasl!“, perioada petrecută de român la formația din Emirate.

Reghecampf a antrenat trei echipe până acum în zona arabă, dar cu niciuna nu a reușit să obțină performanțe uriașe. Mai întâi a fost la Al Hilal, acolo unde antrenorul român nu a izbutit să câștige vreun trofeu, fiind demis după cele două finale pierdute din Liga Campionilor Asiei și Cupa Coroanei Prințului.

Apoi a urmat aventura la Al Wahda, o perioadă bună pentru Reghecampf în care a câștigat 2 trofee, iar în campionat a terminat pe locul al doilea în sezonul 2017-2018. După aceea, pentru Reghe a urmat mutarea la formația de care s-a despărțit acum câteva zile, după aproape 2 ani petrecuți pe banca saudiților, el fiind instalat la începutul lunii ianuarie 2019.

Potrivit presei arabe, Reghecampf ar fi rămas la gruparea Al Wasl până acum, din cauza unei clauze pe care acesta a avea în contract. Arabii scriu că antrenorul român a bifat o serie de eșecuri fără precedent pentru formația din Emirate și este al doilea cel mai longeviv antrenor din istoria lui Al-Wasl.

„Antrenorul român a bifat o serie de eşecuri fără precedent. Mandatul său a inclus mai multe înfrângeri istorice, cu câte cinci goluri încasate de fiecare dată. Au fost cele două partide cu Shabab Al-Ahli în campionat şi în Cupa Preşedintelui, două înfrângeri cu Al-Zawraa din Irak în Liga Campionilor Asiei, alte două eşecuri cu Al-Ain şi, în fine, unul cu Sharjah“, scrie în articolul din Emarat Al-Youm,potrivit Adevărul.

Citește și Banii vorbesc! „Câinii” au primit o parte dintre restanțele salariale

„Reghecampf e al doilea cel mai longeviv antrenor din istoria celor de la Al-Wasl, de când campionatul din Emirate a devenit unul profesionist, în sezonul 2008-2009. El a rezistat 651 de zile în funcţie, fiind depăşit doar de argentinianul Rodolfo Arruabarrena, care a avut un mandat de 699 de zile, între 6 iunie 2016 şi 6 mai 2018. Doar că Arruabarrena a obţinut cele mai bune rezultate din istoria clubului, cu o clasare pe 2 în campionat, în 2017 şi alta pe 3, în 2018. De asemenea, a dus Al-Wasl în două finale de cupă, în 2018.“, mai scrie în articolul amintit.

Citește și EXCLUSIV | Cumetrie la FRF! Relația dintre Burleanu și Dâncu, omul care l-a pus în fruntea Federației, dusă la un alt nivel

realitateaal wasljurnaliști arabireghecampf