Ce scrie presa din Spania despre portarul Horațiu Moldovan

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 03 iunie 2024, ora 10:02,
Horațiu Moldovan
Horațiu Moldovan

Presa din Spania i-a dedicat un alt articol lui Horațiu Moldovan în această perioadă. Aceștia au evidențiat șansa avută de român în iarnă, când a ajuns la Atletico Madrid, dar precizează că goalkeeperul este în ”umbra” lui Jan Oblak.

De asemenea, spaniolii susțin că între portarul de la Atletico Madrid și Florin Niță de la Gaziantep se va alege titularul naționalei României la meciurile pentru EURO 2024.

”Nu este ușor să fii în umbra unuia dintre cei mai buni portari din lume, Jan Oblak. Horațiu Moldovan știa însă asta de când a semnat cu Atletico Madrid, iarna trecută. Dar e adevărat că a fost o ocazie atât de importantă, un tren care s-ar putea să nu mai treacă în carieră, încât a spus da fără să se gândească la asta.

Chiar știind că va trece de la a fi titular indiscutabil la Rapid București, la abia să mai prindă minute, eventual niciunul, așa cum s-a întâmplat, de fapt. Și asta în pragul unui Campionat European care s-ar putea pierde tocmai pentru că nu are prezență în echipa sa.

Acum, Edward Iordănescu este cel care are ultimul cuvânt. Va trebui să vedem care este portarul ales pentru EURO. Între Florin Niță și Moldovan se va da lupta pentru turneul final. Iordănescu i-a mai convocat pe Ștefan Tarnovanu, de la FCSB (fosta Steaua București), și pe Răzvan Sava (de la CFR Cluj). Amândoi sunt însă la început în tricoul primei reprezentative”, au notat spaniolii de la Mundo Deportivo.

atletico madridhorațiu moldovannationala RomanieiEdward Iordănescu