Ce spune Gică Hagi după ce s-a uitat la Campionatul Mondial: ”Cred că și soră-mea știe tactică, la cât se discută!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat sâmbătă, 03 decembrie 2022, ora 21:14,

Gică Hagi s-a uitat la Campionatul Mondial din Qatar, care a ajuns în faza optimilor de finală.

Hagi a tras o concluzie după ce s-a încheiat prima fază a competiției.

”Regele” a făcut și o remarcă amuzantă.

”Nu uitați că la Mondiale se duc cele mai bune echipe, chiar dacă diferențele între ele nu mai sunt așa de mari. Toți au învățat să joace tactic. În orice colț din lume, toți știu tactică. Cred că și soră-mea știe tactică, la cât se discută. Toată lumea știe, în sensul bun.

Practic, ați văzut la toate meciurile, că totul se rezumă la jocul colectiv, apoi la calitatea jucătorului. Bineînțeles, și puterea fizică, de a putea să alergi cât este nevoie. Să fii proaspăt, să faci față acestui ritm de joc, care este foarte ridicat. Cred că fotbalul aici s-a schimbat: la ritmul jocului și la rezistență. După aceea, calitatea individuală a jucătorului, care uneori face diferența.

Favorită? Anglia, pentru că ei sunt obișnuiți să joace în această perioadă de iarnă, unde noi toți ceilalți stăm. Ei joacă și cred că pot atinge o formă foarte bună. Dacă în vară erau deja obosiți la turneul final, acum probabil au făcut turneul pentru ei, că nu au mai câștigat din 1966”, a declarat Hagi, sâmbătă, la conferința de presă premergătoare duelului cu FC Botoșani din Liga 1.

qatarcampionatul mondialGicp Hagi