Ce spune Ion Țiriac despre posibilitate de a investi în fotbalul românesc

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 15 februarie 2024, ora 09:15,
Ion Ţiriac
Ion Ţiriac

Există șanse mici ca Ion Țiriac să investeacă la Dinamo. Miliardarul şi-ar dori foarte mult să investească, însă nu în fotbalul profesionist, ci în fotbalul de masă, pentru a-i ajuta pe micii sportivi să facă o iniţiere cât mai corectă în lumea fotbalului.

„Nu investesc în fotbal. Eu aş investi cu Mircea Lucescu, şi vorbesc serios. Eu am promis ceva cu mult timp în urmă şi mă bat cu morile de vânt, cu aprobări, pentru că aici este foarte mare birocraţia. Dar eu fac la Otopeni ceea ce am promis că fac.

Şi mă apropii foarte mult de sala polivalentă mai mare de 10.000 de locuri. Foarte mult mă apropii, pentru că pare că am obţinut înălţimea care îmi trebuie şi merg mai departe. Acolo aş face şi un stadion, cu o şcoală de copii.

Şi am luat exemplu de la Platini. Platini avea la centrul meu de tenis din Franţa, pentru că am avut unul şi l-am făcut cadou comunităţii în Sudul Franţei, 2.500 de copii, trei luni, în fiecare vară, cu nouă foşti colegi de-ai lui de echipă naţională. Aşa ceva aş face.

Dacă am avea sute şi sute de centre din astea, poate că n-am avea 13 străini într-o echipă de fotbal, ci 13 români”, a afirmat Ţiriac la Ateneul Român, la Gala Sportului 2023.

superligamircea lucescuion țiriacdinamo