Cetatea Eternă și eternele scuze! Dezastru cu final anunțat pentru gladiatorii lui Petrescu

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 06 noiembrie 2020, ora 21:47,
petrescu cfr cluj

CFR Cluj a dat-o în bară la Roma și i-a necăjit pe toți românii într-o seară neagră în capitala Italiei. 

Clujenii au picat de pe locul 1 pe poziția a treia într-o singură seară a grupelor Europa League. Echipa antrenată de Fonseca a făcut spectacol chiar în contextul în care nu toți titularii obișnuiți au fost trecuți pe foaie aseară. Parcă însă scenariul ăsta fusese scris dinainte. Imediat cum a aflat și de contaminarea lui Burcă, în urma testării poztive la coronavirus, Dan Petrescu s-a declarat învins. Dacă înaintea unui meci contra Argeșului sau Chindiei ar putea părea cel puțin ciudată ca să nu zic penibilă o astfel de atitudine, înaintea unui meci cu Roma ea trădează cel mai clar o resemnare. Dar evident și o scuză pentru un eventual eșec.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Șefii CFR-ului, puși la zid după declarațiile tranșante de duminică seară: “A fost o exagerare!”

Cred că taifunul pornit duminică seară după meciul cu Gaz Metan a afectat moralul echipei. După o înfrângere ce-i drept neașteptată. Au început să curgă acuzele în stânga și în dreapta. Chiar și amenințările cu neprezentarea la următorul meci de campionat. Fostul președinte al clujenilor, Iuliu Mureșan, a reacționat în exclusivitate la Realitatea Sportivă. Și a dezavuat public felul cum au înțeles oficialii grupării din Gruia să se comporte în acel moment. Poate că în acest context echipa s-a deconcentrat deși o aștepta un meci extrem de important peste doar 4 zile. Și foarte complicat pe deasupra din moment ce Petrescu nu putea conta pe 3 dintre cei 4 fundași centrali.

Sigur că un eșec în fața unei echipe aflate în zona roșii pe teren propriu nu îți poate pica bine. Dar sunt convins că până la minivacanța din iarnă, ardelenii trebuie să treacă mai ușor peste orice pas greșit în campionat. Mult mai importante sunt milioanele care pot veni din Europa League. Și plus că oricum nu poți să stai prea mult supărat având în vedere că la alte 3-4 zile ai un nou meci de jucat. Iar concentrarea în astfel de situații joacă un rol poate decisiv. Posibil că Roma ar fi câștigat și dacă CFR-ul ar fi avut echipa completă și ar fi venit și după o eventuală victorie în precedenta partidă din Liga 1. Dar sunt convins că acum, după o astfel de umilință, factorul pishic are de suferit. Nu mai vorbim de imagine.

Norocul echipei campioane a României în ultimii trei ani este că o așteaptă un adversar de bătut duminică în etapa a 10-a, iar apoi vine pauza de două sptămâni cauzată de meciurile naționalei României. Pe urmă CFR-ul chiar trebuie să fie bine încărcată din toate punctele de vedere ținând cont de faptul că urmează meicurile decisive pentru primăvara europeană, dar și confruntprile directe contra rivalelor din Liga 1. Sunt convins că în fața jucătorilor săi, Dan Petrescu are un cu totul alt discurs, pentru că nu îmi închipui că le-a spus înaintea jocului de pe Olimpico să stea liniștiți că nu ai nicio șansă.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Nici vorbă de plecare! ”Dan Petrescu va rămâne la CFR! E un luptător!”

Și atunci vine întrebarea: De ce trebuie să transmiți altceva în fața opiniei publice? Te acoperă scuzele după acest 5-0? Dacă aș fi suporter al CFR-ului, pe mine unul nu m-ar încălzi deloc. Dacă însă ar învăța din trecutul nu foarte îndepărtat, clujenii ar trebui să un zâmbet în colțul gurii. Și Astra a avut aproape aceeași soartă în urmă cu 4 ani. Atunci când aceeași Romă îi bătea cu 4-0 pe giurgiuvenii care la vremea respectivă erau și ei campioni ai României. Până la urmă Șumudică ai lui au ajuns în primăvară, ceea ce ne dorim și pentru gladiatorii lui Petrescu.

PetrescuEuropa Leaguecfr clujrealitateaRoma
rondon

Ce spune Edi Iordănescu despre un posibil conflict cu Rondon: ,,Nu există vedete pentru mine”

Dinamo Bucharest v IFK Kristianstad handball game, EHF European League, Bucharest, Romania – 16 Feb 2021

Ce șanse are Dinamo să primească un wildcard pentru a participa în Liga Campionilor