CFR Cluj aproape de un moment istoric pentru fotbalul românesc! FCSB este în pericol

Articol de Realitatea Sportivă null - Publicat vineri, 25 septembrie 2020, ora 14:33,
cfr-cluj-europa-league

CFR Cluj poate deveni echipa românească cea mai bine cotată în clasamentul coeficienților UEFA.

După victoria de aseară în fața suedezilor de la Djugardens, clujenii pot urca mai multe poziții în clasamentul întocmit de UEFA, având astfel posibilitatea de a depăși FCSB în această ierarhie europeană. Acest lucru ar însemna o premieră istorică pentru fotbalul românesc, deoarece FCSB (vechea Steaua) a fost întotdeauna echipa cea mai bine clasată în acest tablou.

În acest moment, FCSB stă cel mai bine dintre echipele românești, ocupând locul 65 în acest clasament, fiind urmată de campioana CFR Cluj care se află la doar câteva poziții distanță, pe locul 71. Această diferență înseamnă doar 1,5 puncte diferență între cele două cluburi din România, handicap care poate fi însă recuperat de băieții lui Dan Petrescu chiar din următorul meci european, cel din play-off-ul Europa League, contra finlandezilor de la KuPS.

CFR Cluj a obținut aseară o calificare în următoarea fază a competiției Europa League, după victoria obținută pe terenul suedezilor de la Djugardens, scor 1-0. De partea cealaltă, FCSB a fost eliminată de cehii de la Slovan Liberec, scor 0-2, la capătul unui meci modest făcut de ambele formații.

Citește și Mesaj de suținere pentru jucătorii lui Becali: „Capul sus! Forza Steaua!”

realitateaEuropa Leaguecoeficient uefafcsbcfr cluj