SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Cicâldău, la Galatasaray! Rolul lui Hagi şi povestea transferului

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat vineri, 23 iulie 2021, ora 14:51,

Gheorghe Hagi a avut un rol important în transferul lui Cicâldău la Galatasaray. Fostul jucător al Viitorului i-a fost recomandat lui Fatih Terim chiar de către actualul antrenor al Farului Constanţa.

Gruparea de pe malul Bosforului s-a orientat spre mijlocaşul Universităţii Craiova după ce încercarea de a-l transfera pe Nicolae Stanciu de la Slavia Praga a eşuat. Potrivit jurnaliştilor italieni, Cicâldău va semna un contract pe cinci ani cu Galatasaray.

Clubul din Bănie s-a înţeles cu turcii pentru suma de transfer. Ultimul detaliu rămas de discutat este procentul pe care oltenii îl vor încasa dintr-un ulterior transfer al jucătorului.

„Galatasaray a discutat cu agentul lui Cicâldău, Petro Chiodi, pentru un contract până în 2026. Hagi i-a făcut un lobby important la managementul lui Galatasaray şi la antrenorul Fatih Terim. Continuă discuţiile cu Universitatea Craiova pentru a închide afacerea. Există şi o clauză de reziliere de 10 milioane de euro” – a scris jurnalistul italian Nicolo Schira.

6 milioane de euro şi 20 de procente dintr-un transfer ulterior, ar fi datele pentru care Cicâldău va pleca de la Universitatea Craiova la Galatasaray.

Alexandru Cicâldău a fost transferat de Universitatea Craiova de la Viitorul în 2018. Clubul din Bănie a plătit atunci un milion de euro pentru transferul mijlocaşului.

hagisuperliga turcieigalatasarayPietro Chiodicraiovafatih terimalexandru cicaldau