Cifrele serii în UEFA Champions League: Barcelona, la pământ! Recorduri pentru Ronaldo şi Lewandowski

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat miercuri, 15 septembrie 2021, ora 11:20,
lewa
lewa

UEFA Champions League, ediţia 2021-22, a început cu partide spectaculoase şi a adus recorduri importante încă de la prima etapă din faza grupelor.

Învinsă la scor de neprezentare în meciul cu Bayern Munchen, Barcelona a „bifat” câteva contraperformanţe istorice pentru clubul catalan. Fanii au început să părăsească stadionul cu minute bune înainte de fluierul final.

  • 0-3 cu Bayern a fost primul meci în care Barcelona nu a trimis niciun şut pe spaţiul porţii adverse în istoria participărilor în UEFA Champions League
  • Barcelona a ajuns pentru prima oară în istoria clubului la trei înfrângeri consecutive pe propriul teren în cupele europene: 0-3 cu Juventus, 1-4 cu PSG şi 0-3 cu Bayern sunt ultimele rezultate ale echipei blau-grana pe Nou Camp

Robert Lewandowski a ajuns la un record incredibil în tricoul lui Bayern. Atacantul a înscris pentru al 18-lea meci consecutiv în toate competiţiile. A marcat 28 de goluri în seria fantastică începută în urmă cu şapte luni!

Chiar dacă Manchester United a pierdut la Berna, 1-2 cu Young Boys, seara a fost una specială pentru Cristiano Ronaldo. 

sursa foto: Profimedia Images
  • Ronaldo a bifat partida cu numărul 177 în UEFA Champions League, egalând recordul lui Iker Casillas
  • Young Boys este al 36-lea adversar în poarta căruia Ronaldo marchează în UEFA Champions League (egalitate cu Messi)

După 1-0 cu Zenit Sankt Petersburg, Chelsea a ajuns la nouă meciuri fără gol primit în cele 13 partide disputate de la începutul sezonului trecut din UEFA Champions League. Nicio echipă nu a reuşit să închidă poarta în mai multe meciuri decât oamenii lui Thomas Tuchel.

 

barcelonalewandoeskizenitBayernUEFA Champions Leaguetuchelronaldorecordurichelsea