Cinci românce sunt în turul 2 la Palmanova! Jaqueline Cristian și Oana Gavrilă pot fi adversare în sferturi

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 22 martie 2023, ora 23:59,
Oana Gavrilă
Oana Gavrilă

Jucătoarele române de tenis Andreea Prisăcariu şi Oana Gavrilă, venite din calificări, au acces în optimile turneului ITF de la Palmanova (Spania).

Andreea Prisăcariu va juca în Turul 2 la Palmanova cu o jucătoare venită din calificări

Prisăcariu (443 WTA) a dispus în primul tur de o reprezentantă a gazdelor, Lucia Cortez Llorca (460 WTA, wild card), cu 6-3, 6-2, după o oră şi 28 de minute. Românca a fost condusă cu 2-3 în primul set, dar în cel secund s-a distanțat la 5-1 și a încheiat cu un break.

Următoarea adversară a Andreei Prisăcariu la turneul dotat cu premii totale de 25.000 de dolari este tot o jucătoare venită din calificări, malteza Francesca Curmi (398 WTA). în cazul unei victorii, o va întâlni în sferturi pe Carlota Martinez Cirez (Spania, 259 WTA) sau Ekaterina Gorgodze (Georgia, 250 WTA).

La rândul ei, Oana Gavrilă (489 WTA) a învins-o pe jucătoarea sud-coreeană Yeon Woo Ku (411 WTA), cu 2-6, 7-6 (5), 6-4, după 2 ore şi 44 de minute. Următoarea sa adversară va fi belgianca Marie Benoit (199 WTA, cs 4), care a întrecut-o pe Cristina Dinu în primul tur.

Dacă trece de Benoit, Gavrilă va juca în sferturi cu Jaqueline Cristian (204 WTA) sau Irene Burillo Escorihuela (Spania, 315 WTA).

Jaqueline Cristian și Oana Gavrilă pot fi adversare în sferturi la Palmanova

Celelalte două românce prezente în turul 2 sunt Alexandra Cadanţu-Ignatik (220 WTA), care o va înfrunta pe Alice Rame (Franța, 442 WTA, lucky loser) şi Miriam Bulgaru (252 WTA), adversară urmând să-i fie Cagla Buyukakcay (Turcia, 266 WTA).

La dublu, Oana Gavrilă şi Ioana Loredana Roşca, favoritele numărul patru, s-au calificat în sferturi, prin victoria cu 6-3, 6-1 în faţa cuplului Ida Johansson, Teja Tirunelveli (Suedia, Statele Unite). Ele le vor întâlni în sferturi, mâine, pe Angela Fita Boluda și Emily Seibold (Spania, Germania).

Tot mâine va juca la dublu, în aceeași fază a competiției, și Cristian, alături de Leyre Romero Gurmaz (care este principșala favorită pe tabloul de simplu). Cele două le au adversare pe Gorgodze și Iryna Shymanovich (Belarus; cs 1). Româncele pot fi adversare doar în finală.

PalmanovaJaqueline CristianOana Gavrilaandreea prisacariu