Cine deține palmaresul lui Dinamo? Nicolae Badea a făcut lumină în acest caz: „Nu au primit niciodată în patrimoniu istoria, culorile sau brand-ul!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat vineri, 03 februarie 2023, ora 10:38,
Nicolae Badea
Nicolae Badea

Dinamo se confruntă cu probleme pe mai multe planuri. Clubul din Liga 2 are parte acum de o nouă veste grea.

Mai exact, Nicolae Badea, fostul președinte al Consiliului de Administrație al „Câinilor” și actual patron la AFC Dinamo, a vorbit despre palmaresul clubului din „Ștefan cel Mare”.

„Nu au primit niciodată în patrimoniu istoria, culorile sau brand-ul!”

„Evident că după 2005 (palmaresul) aparține lui Dinamo 1948. Începând cu ediția de campionat 2005/2006. Până atunci, palmaresul aparține lui FC Dinamo (n.r. ACS FC Dinamo, societatea deținută de el, care are în prezent o echipă înscrisă în Liga 4). Din 1948, până în 2005. (n.r. Clubul Sportiv Dinamo nu are nicio bucățică de palmares?) Nu, pentru că în 1993 și în 1995 întreg palmaresul a fost transferat de la secția de fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, s-a transformat în Asociația Fotbal Club Dinamo.

(n.r. Există șansa să se întâmple o situație asemănătoare celei de la CSA Steaua și FCSB?) Nu, nu există, pentru că a fost o transformare juridică acceptată de instanță, acceptată de tribunal și dispusă de conducerea Ministerului. Atunci când s-a trecut la renunțarea la fotbal din partea cluburilor departamentale.

Dinamo 2001 a fost o societate, un SRL, cu asociat unic, FC Dinamo. Dinamo 2001 s-a transformat în SA. Schimbarea structurii acționariale s-a făcut prin majorări succesive de capital social. După anul 2005. Dar Dinamo 1948 nu a primit niciodată în patrimoniu istoria, culorile sau brand-ul, a primit doar un drept de utilizare. (n.r. SC Dinamo are doar 3-4 trofee, iar restul sunt la ACS FC Dinamo?) Exact!”, a spus Nicolae Badea, potrivit playsport.ro.

nicolae badeadinamo