SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Cine se fac vinovaţi de intrarea lui Dinamo în isolvenţă! Totul a fost făcut public

Articol de Mihai Cristian - Publicat joi, 23 septembrie 2021, ora 12:55,
Dinamo
Dinamo

Din cauza datoriilor prea mari acumulate în perioada lui Pablo Cortacero la Dinamo, clubul din Ştefan cel Mare a decis în vară să intre în a doua insolvenţă din istorie.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a făcut public raportul prin care se prezintă cauzele şi îmejurările ce au condus la intrarea clubului în insolvenţă.

În concluzia raportului de cauze ce a fost întocmit de administratorul lui Dinamo se prezintă faptul că Pablo Cotacero şi Alex Couto au fost găsiţi responsabili pentru un management destul de defectuos, iar asta a condus la intrarea clubului din Ştefan cel Mare în insolvenţă.

,,În fapt, managementul defectuos al membrilor din conducerea Dinamo 1948 SA, respectiv Lotus Perfect Products SRL, Fernandez Pablo Manuel Cortacero și Couto Lago Alejandro, a fost cauza principala a intrării debitoarei în incapacitate de plată, ce a culminat cu deschiderea procedurii insolvenței prin intermediul prin Încheierii de ședința pronunțată la data de 28 iunie 2021, în dosarul nr. 18583/3 2021, aflat pe rolul Tribunalului București, Secția a VII-a Civilă.

Văzând ieșirile din patrimoniu, în conformitate cu atribuțiile ce îi sunt conferite prin Legea nr. 85/2-14, în vederea analizării incidenței prevederilor art. 117-122 din același act normativ, administratorul judiciar va solicita informații și documente suplimentare debitoarei, urmând să analizeze care sunt ieșirile amintite în cuprinsul raportului au avut menirea să conducă la îmbunătățirea/eficientizarea activității sau care din aceste ieșiri îmbracă formă unor operațiuni frauduloase ale debitorului în dauna drepturilor creditorilor.

În ipoteza în care se va constata că oricare din ieșirile amintite mai sus (dar fără a se limita la acestea) îmbracă forma unor operațiuni frauduloase ale debitorului în dauna drepturilor creditorilor, administratorul judiciar va promova acțiuni pentru anularea acestora și repunerea părților în situația anterioară.

Reorganizarea reprezintă soluția cea mai benefică pentru recuperarea unui procent cât mai ridicat din totalul creanțelor înscrise în Tabelul de Creditori.”, au fost concluziile raportului, potrivit Dinamo1948.

Citeşte şi EXCLUSIV | IOAN ANDONE NU ARE DUBII: „BINELE LUI DINAMO ESTE SĂ VINĂ MIRCEA REDNIC!”

Pablo Cortacerodinamorazvan zavaleanurealitatealiga 1Alex Coutoinsolventa