Ciprian Tătărușanu revine în poarta lui AC Milan: „Când îl chemi să rezolve o problemă, o face”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 24 septembrie 2022, ora 19:32,
Ciprian Tătărușanu revine între buturile lui AC Milan, la meciurile din campionat
Ciprian Tătărușanu revine între buturile lui AC Milan, la meciurile din campionat

Portarul francez Mike Maignan, titular la AC Milan, s-a accidentat la gambă în meciul cu Austria din Liga Națiunilor și va absenta câteva săptămâni.

Când îl chemi să rezolve o problemă, o face”, a scris Gazzetta dello Sport despre Ciprian Tărărușanu

Ca urmare, între buturi va reveni românul Ciprian Tătărușanu. O va face, însă, numai la meciurile din campionat, deoarece nu este pe lista UEFA.

Gazzetta dello Sport a scris despre caracterul românului, felul său de a fi și evoluțiile solide avute când a primit șansa de a apăra poarta actualei campioane a Italiei.

E din nou momentul lui ‘Tata’, portarul tăcut”, a titrat Gazzetta dello Sport. „Cu Maignan accidentat, e din nou momentul românului, care sezonul trecut a apărat penalty-ul lui Lautaro.

Nu se încadrează în tiparul portarului excentric. Tătărușanu e un om discret, vecinul perfect, rezerva de încredere. Când îl chemi să rezolve o problemă, o face și se retrage fără să spună vreo vorbă.

Așa a fost sezonul trecut. Maignan s-a accidentat și a stat câteva luni. Nicio problemă, pentru că joacă ‘Tata’. A apărat un penalty în derby și a evoluat în nouă meciuri, fără să-i facă pe Pioli sau pe fani să tremure”, au scris italienii despre Ciprian Tătărușanu.

Ciprian Tătărușanu a cointribuit din plis în sezonul trecut la titlul câștigat de AC Milan

Aceeași publicație scotea în evidență performanțele portarului român la finalul sezonului trecut, când AC Milan a câștigat titlul.

Diavolii au pus mâna pe trofeu şi datorită celor care de obicei rămân în planul secund. Acei jucători care au fost văzuţi ca rezerve, dar au răspuns cu profesionalism şi au avut evoluţii bune în momente de criză.

Un lucru este clar: Milan nu a câştigat Scudetto datorită vedetelor sale, ci datorită întregii echipe.

Începem cu Tătăruşanu. Şase apariţii în campionat (plus trei în Champions League), când Maignan a fost operat pentru o leziune a ligamentelor de la încheietura mâinii stângi.

Cel mai înalt punct? Nu, cel mai mare şi decisiv: penalty-ul lui Lautaro apărat în derby-ul cu Inter din tur, care i-a permis lui Milan să remizeze şi să păstreze avantajul în duelurile directe.

A fost prezent şi când ‘diavolii’ au învins-o pe Roma, 2-1, pe Stadio Olimpico. Minute pe teren: 540. Goluri primite: 10”, au scris cei de la Gazzetta dello Sport.

serie aac milanciprian tătărușanu