CM din Qatar începe cu acuzații de blat: „A mituit opt ecuadorieni pentru a pierde meciul de deschidere”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022, ora 08:34,
Campionatul Mondial din Qatar
Campionatul Mondial din Qatar

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar începe duminică, meciul de deschidere fiind cel dintre echipa țării gazdă și Senegal.

Qatar a mituit opt jucători ecuadorieni cu 7,4 milioane de dolari”, acuză un jurnalist cu origini în Bahrain

Primele două naționale care intră în euforia Campionatului Mondial sunt Qatar și Senegal. Meciul trebuia să aibă loc, inițial, pe 21 noiembrie, dar organizatorii au realizat penibilul situației ca meciul de deschidere să nu fie primul al competiției, înainte urmând să se joace Senegal – Olanda.

Așa că au decalat meciul dintre Qatar și Senegal cu 24 de ore, după care au rearanjat meciurile din a doua zi. dar nici măcar în aceste condiții lucrurile nu sunt clare.

Jurnalistul Amjad Taha, cu origini în Bahrain și stabilit în Marea Britanie, a lansat o acuzaţie gravă înainte de startul comnpetiției. El a postat pe Twitter un mesaj în care anunţă că statul Qatar a mituit 8 jucători din lotul Ecuadorului, pentru ca adversarii ţării organizatoare din meciul de deschidere să piardă meciul.

Qatar a mituit opt jucători ecuadorieni cu 7,4 milioane de dolari pentru a pierde meciul de deschidere, 1-0, gol în repriza a doua.

Cinci surse din Qatar şi Ecuador au confirmat. Sperăm că este fals şi că această dezvăluire va influenţa deznodământul”, a scris, pe Twitter, Amjad Taha.

Un meci a durat 107 minute, doar pentru a câștiga Qatar

Au apărut, evident și reacții. Jurnalistul a fost rugat să spună care sunt numele jucătorilor ecuadorieni, altcineva a atras atenția că este crezut orice lucru negativ când e vorba de Qatar, iar un alt utilizator a prezentat o situație de la ultima Cupă Arabă, organizată în Qatar.

În semifinale, Nigeria conducea Qatar cu 1-0 în minutul 90, așa că arbitrul a prelungit meciul cu 9 minute. Gazdele au egalat în minutul 90+7, prin Muntari, motiv pentru care centralul nu a ținut cont că prelungirile se terminaseră de mult.

Partida a continuat, iar Nigeria a marcat golul victoriei în minutul 90+17, prin Belaili, care a transformat în doi timpi un penalty, după ce în primă portarul gazdelor respinsese.

qatar 2022campionatul mondial 2022CM 2022