SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Tătărușanu, complimentat de legende ale clubului AC Milan! Motivul pentru care va fi titular

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 14 octombrie 2021, ora 19:55,
Ciprian Tătărușanu, sursa foto: Profimedia Images
Ciprian Tătărușanu, sursa foto: Profimedia Images

Ciprian Tătărușanu a primit șansa carierei în ceea ce privește șederea sa la AC Milan. Titularul Mike Maignan s-a accidentat și va fi indisponibil aproximativ zece săptămâni.

Totuși, postul de titular între buturi nu este garantat pentru fostul internațional. ”Rossoneri” l-au adus de urgență și pe veteranul Antonio Mirante, liber de contract.

Pus în această situație, Tătărușanu a primit suport din partea a doi ex-fotbaliști de la AC Milan, dar și din partea fostului antrenor al său de la clubul milanez. Cele trei persoane și-au spus părerea jurnaliștilor italieni de la tuttomercatoweb.com și consideră că portarul român va fi alegerea lui Stefano Pioli, în meciurile rămase din acest an, în Serie A și Liga Campionilor.

„Maignan a fost un punct fix în echipă, a impresionat prin temperamentul său și prin parade, dar acum Milan are doi portari excelenți la dispoziție. Tătărușanu are experiență, a fost mult timp la echipa națională. Nu e la fel ca Maignan, dar repet, e un portar excelent. Va conta doar ca la revenire să-și recapete încrederea. A făcut doar o greșeală împotriva Romei (n.r – în sezonul trecut), dar după s-a revanșat”, a declarat Mario Ielpo (58 de ani), portar la Milan (1993 – 1996).

CITEȘTE ȘI –>> UN FAIMOS PREȘEDINTE AL UNUI CLUB DE MARE TRADIȚIE A VRUT SĂ SE SINUCIDĂ! CINE I-A SALVAT VIAȚA

„E clar că Tătărușanu nu e Maignan, dar nu e un portar rău, sigur că Milan se poate baza pe el. Nu cred că va avea probleme cu cei din defensivă, având în vedere că se antrenează zilnic cu ei”, a spus și Stefano Cuoghi (62 de ani), mijlocaș la Milan (1980-1983).

„Nu cred că Mirante se va lupta imediat pentru postul de titular, mai ales din respect pentru Tătărușanu, care mereu a dat tot când a fost nevoie. Românul e aici de anul trecut și este respectat de antrenor (n.r – Stefano Pioli). E vorba de respect în cazul lui Tătărușanu, mai ales că e aici de ceva timp. Mirante, totuși, a avut o perioadă de pauză și, în ciuda faptului că s-a antrenat, are nevoie să-și recapete încrederea prin meciuri. Tătărușanu își cunoaște rolul la echipă, știe ce trebuie să facă și se antrenează pentru a fi pregătit. Nu se poate considera surprins. Nu a jucat recent, dar niciodată nu s-a oprit din pregătire”, a concluzionat și Luigi Turci (51 de ani), antrenor de portari la Milan (2019-2021).

 

CITEȘTE ȘI –>> VESTE URIAŞĂ PENTRU CIPRIAN TĂTĂRUŞANU! PORTARUL REVINE CA TITULAR LA AC MILAN

ac milanmaignanciprian tătărușanurealitateaportartitular