SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Un faimos președinte al unui club de mare tradiție a vrut să se sinucidă! Cine i-a salvat viața

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 14 octombrie 2021, ora 15:38,

Un președinte al unui club important la nivel european a încercat să se sinucidă. Totul a plecat de la un imens scandal.

Luciano Moggi a recunoscut că a fost la un pas să-și ia viața, pe vremea în care făcea parte din conducerea celor de la Juventus, în urma scandalului colosal din 2006, „Calciopoli”.

Atunci, mai multe cluburi din fotbalul italian au fost găsite vinovate pentru trucare de meciuri. Fiorentina, Reginna sau AC Milan au fost depunctate. Juventus a fost cea mai lovită. A fost retrogradată în al doilea eșalon.

Luciano Moggi, președinte Juventus Torino (1994-2006), sursa foto: AFP

La 15 ani de la respectivul episod, care a șocat întreg fotbalul din ”Cizmă”, Moggi, ajuns la 84 de ani, a povestit că acela a fost momentul în care a încercat să se sinucidă. Președintele din acea vreme al formației din Torino a fost suspendat pe viață din orice implicare în fotbal.

CITEȘTE ȘI –>> TRIBUNALUL CONSTANŢA A ANALIZAT CEREREA DE LIBERARE CONDIŢIONATĂ A LUI IOAN NICULAE. DECIZIA INSTANŢEI ESTE DEFINITIVĂ

„Devenisem ținta tuturor. Doar eu a trebuit să plătesc. Nu eram deloc liniștit și îmi era rușine și să ies pe stradă, iar la momentul acela m-am gândit la multe lucruri, inclusiv la sinucidere.

Da, în primele zile după ce au apărut știrile, m-am gândit să mă sinucid. Am vrut să pun capăt tuturor lucrurilor. Apoi, mulțumită lui Dumnezeu, am găsit o forță uriașă și am continuat până în ziua de azi, cu foarte multă dedicare”, a detaliat controversatul personaj italian, conform Daily Mail.

CITEȘTE ȘI –>> CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE ÎN LUMEA SPORTULUI! O MARE CAMPIOANĂ A FOST GĂSITĂ ÎNJUNGHIATĂ

Luciano Moggijuventuscalciopolisinucideresuspendare pe viatascandal