Coronavirus | UEFA a anulat două Campionate Europene programate în acest an

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020, ora 17:02,
Romania U19

UEFA a organizat o videoconferință cu reprezentanții tuturor federațiilor europene. În urma consultărilor, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus, forul a decis să anuleze două Campionate Europene programate în acest an. Este vorba despre EURO U17 la masculin și EURO U19 la feminin.

EURO U17 la masculin trebuia să fie găzduit de Estonia. Se anulează, implicit, și disputarea Turului de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia), notează site-ul FRF.

EURO U19 la feminin trebuia să fie găzduit de Georgia. Se anulează, implicit, și disputarea Turului de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Țările de Jos).

UEFA a mai luat următoarele decizii, asupra competițiilor:

Euro U17 feminin 2020

  • Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Suedia și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

Euro U19 masculin 2020

  • Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilități pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord și a ultimei faze preliminare, Turul de Elită.

Meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European de fotbal, programate inițial în luna martie și mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amânate. 

România este calificată în play-off și va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinală. În cazul unui succes, tricolorii vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în fața Bulgariei sau Ungariei.

euro u19echipa nationalaromaniaeuro u17anulatfrfcoronavirusuefacampionatul european
Dinamo1

Dinamo vinde la marea rivala. Ce jucător a transferat vicecampioana României

Octavian Popescu FCSB

Octavian Popescu a fost comparat cu Gică Hagi: „Poate să-l depășească”