Costuri duble pentru echipele din Liga 1 dacă se va implementa sistemul VAR! ,,Oficialii cluburilor trebuie să-şi asume”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 08 martie 2021, ora 12:19,

Sistemul VAR este cel mai dezbătut subiect în acest moment în fotbalul romănesc, după ce greşelile de arbitraj au decis tot mai multe meciuri din Liga 1.

Introducerea tehnologiei în fotbalul din România a întârziat să apară din cauza unui conflict dintre FRF şi LPF. Deşi CCA este în subordinea Federaţiei, oficialii de acolo vor ca pregatirea arbitrilor să fie asigurată şi de către cei de la LPF, iar aceştia exclud această posibilitate.

Sursa Foto: Profimedia Imges

Marius Avram, VAR project manager al LPF, spune că şi cheltuielile anuale pentru cluburile din Liga 1 se vor dubla dacă sistemul VAR va fi implementat până la urmă în România. Acesta spuen că suma ar putea ajunge la 2.000.000 de euro, aproape dublu faţă de acum.

Le-am prezentat conducătorilor ce vor cheltui în noul sezon cu VAR. La cei 1,2 milioane de euro, se adaugă alți 2 arbitri VAR din cabina respectivă care trebuie plătiți. Deci ar fi încă 300.000 de euro. Se mai adaugă retribuția tehnicianului care este în camera VAR. Alte 300.000 de euro. Treptat ajungem la 1,8 milioane-2 milioane de euro.

Oficialii trebuie să înțeleagă că și pregătirea arbitrilor pentru VAR costă bani și să și-o asume. Deci mai sunt niște bani în plus de alocat. Arbitrii trebuie să fie pregătiți tot timpul, iar costurile vor fi an de an. A fost unanimitate în rândul cluburilor când le-am prezentat situația în Adunarea Generală a LPF.

Trebuie să înțelegem că acest VAR nu va elimina controversele. Unul prevenitv- sunt multe camere și mulți fotbaliști se feresc de anumite gesturi, al doilea se eliminiă greșelile flagrante. Asta e ideea, vor rămâne fazele gri. Scăpăm de suspiciuni, asta e tot ce contează.”, a declarat Marius Avram, pentru ProSport.

Sursa Foto: Profimedia Images

Citeşte şi Scandalul declanșat de sistemul VAR în România continuă: „Vom avea abia peste opt-zece luni. Unii se văd în alte funcții”

VARmarius avramfrfrealitateaLPFliga 1costuri