SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Cristi Balaj, detalii despre proiectul de anvergură de la CFR! Ce are în plan fostul arbitru

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 25 septembrie 2021, ora 12:21,
CFR
CFR

Campioana României din sezonul trecut, CFR Cluj, este gata să schimbe strategia din temelii, odată cu venirea fostului arbitru pe postul de președinte!

Formația din Gruia este recunoscută pentru faptul că are în componența lotului în mare parte jucători cu ștate vechi în fotbalul profesionist. Veteranii ardelenilor au dus greul în ultimii ani în tabăra „feroviarilor”, dar acum oficialii CFR-ului sunt gata să facă o mișcare radicală și să investească pe viitor în tinerele talente.

Cristi Balaj, cel care îi va lua locul lui Marian Copilu în funcția de președinte al clubului, a dezvăluit că prioritatea numărul unu este reprezentată de crearea unei academii de juniori, după modelul Farul și FCSB. Fostul central crede că acest pas ar însemna foarte mult pentru campioana Ligii 1 din ultimele patru sezoane, dar și pentru echipele naționale ale României.

„Academia de juniori, asta e cea mai importantă. E important să vină jucători mai tineri, care ulterior să fie valorificaţi şi să aducă şi un profit financiar clubului. CFR este, dacă nu luăm în calcul şi UTA, din Banat, singurul club din Liga 1, din Ardeal, şi cunosc foarte mulţi părinţi care au copii şi care şi-ar dori să joace la o echipă care câştigă campionatul şi joacă în cupele europene. 

Citește și NELUȚU VARGA ÎI FACE TOATE POFTELE LUI DAN PETRESCU: „URMEAZĂ SĂ SEMNĂM!”

Ar fi o rampă de lansare şi CFR Cluj în acest context treuie să se organizeze, să aibă o academie, care să ajute nu doar jucătorii din Ardeal. Trebuie să crească fotbalişti români pentru echipele naţionale.

Cel mai important este crearea unei academii model în nordul României, pentru a sprijini jucătorii talentaţi şi din acea zonă şi să ajutăm cu adevărat echipele naţionale ale României”, a declarat noul preşedinte al campioanei României, conform Telekom.

Noua academie de fotbal a echipei lui Neluțu Varga ar urma să fie după modelul celei de la Farul Constanța, dar și după cel pus în aplicare și de Gigi Becali. Dacă în primul caz, formația lui Gică Hagi a reușit să câștige titlul de campioană în anul 2017, doar cu fotbaliști din propria pepinieră, în ceea ce privește FCSB-ul, „roș-albaștrii” au decis să meargă și ei pe jucători români, de mare perspectivă, mulți dintre aceștia provenind din propriul centru de pregătire.

Citește și ELIMINAREA DIN CUPĂ A RELUAT „RĂZBOIUL” DINTRE ȘUMUDICĂ ȘI PETRESCU: „EU NU AȘ FI FĂCUT ASTA!”

realitateacfrcristi balajliga 1declaratii