Cristi Balaj, propus în locul lui Răzvan Burleanu la președinția FRF: „Îl putem ajuta cu o echipă de management”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 19 martie 2022, ora 14:07,
Cristian Balaj, președintele CFR-ului
Cristian Balaj, președintele CFR-ului

Răzvan Burleanu se află la conducerea FRF din martie 2014. Acesta se află la al doilea mandat de președinte al Federației Române de Fotbal și ar putea primi un nou mandat după alegerile din aprilie.

Burleanu nu a exlus posibilitatea de a rămâne la conducerea FRF şi după 2026, când îi expiră al treilea mandat de preşedinte, ultimul conform prevederilor actuale ale statutului federaţiei.

Valeriu Iftime, patronul clubului FC Botoșani, spune că nu îl mai vrea pe Răzvan Burleanu la FRF după ce l-a ales pe Edi Iordănescu selecționer în dauna lui Laszlo Boloni. Omul de afaceri îl vrea pe Cristi Balaj,  candidat pentru șefia Federației.

„Nu am semnat adeziunea (n.r – pentru susținerea lui Răzvan Burleanu). Ionel Ganea nu este un concurent. Părerea mea este că toate capetele luminate și responsabile din fotbal ar trebui să găsim acum, pe ultima sută, un candidat. Nu e imposibil. Măcar un candidat care să nu ia trei voturi, ci unul care să încerce, să aibă un program de conducere la Federație. Eu sunt convins că se poate. Nu e nimeni din țară abonat la domnul Burleanu. Garantat asta. Numai că nimeni nu face nimic. Oamenii nu îl iubesc numai pe Burleanu, dar nu au altă soluție.

Eu, de exemplu, mă gândesc la Balaj, de la Cluj. Dacă ar fi să-l ajutăm foarte tare, cu o echipă serioasă de management, să meargă să explice… nu vreau să-l bată pe Burleanu, vreau doar să existe o competiție adevărată de programe”, a spus Iftime, la PRO X.

„Programele de până acum, chiar și ale lui Gheorghe Popescu și Ionuț Lupescu, erau un simulacru. Ei nu aveau programe de dezvoltare a fotbalului. Burleanu avea totul scris, cu tot felul de date. Dacă vreți, vă arăt documentele. Trebuie să ai o treabă foarte clar socotită și să iei fiecare județ la pas. Ce se întâmplă cu fotbalul juvenil, cu cel feminin, cu liga a doua, a treia…

Domnul Ionuț Lupescu mergea la primărie și primarul voia să se pozeze cu el. Când a venit în Botoșani, primarul l-a primit repede. Când a apărut domnul Burleanu, ‘ce mai contează?’. Când a venit Gică Popescu … vă spun, eu l-am votat pe domnul Burleanu tocmai pentru opulența din campanie. A venit Gică Popescu la Botoșani, primar, notar, îmbrăcați în costume, șampanii, covor roșu. Pe cuvânt! Au băut la Botoșani și au mers la Iași la un meci de fotbal. Când a venit Burleanu, m-a chemat la un restaurant, eram eu cu el și cu un tip care făcuse politică. Eu i-am zis: ‘Băi, ești curajos! Ești formidabil, băi copile. Dacă vrei să faci treaba asta, chiar merită. Dacă iei 50 de voturi, ești mare'”, a mai spus Iftime.

Citește și VIDEO | Dusan Uhrin jr, realist: „La baraj va fi foarte greu”. Ce spune de meciul cu Sepsi

presedinteburleanucristi balajfrf