Cristiano Bergodi surprinde: vrea să devină selecționerul României: „Ar fi cireașa de pe tort”

Articol de Dan Istratie - Publicat miercuri, 21 februarie 2024, ora 23:09,
Cristiano Bergodi
Cristiano Bergodi

 

Cristiano Bergodi (59 de ani) a ajuns România în urmă cu mai bine de 18 ani, timp în care antrenorul italian a pregătit mai multe formații din țara noastră.

„E normal, că trec anii, am și căpătat mai multă experiență. Sunt 24 de ani ca antrenor și e normal, mai ales că foarte mult timp l-am petrecut aici, în România. Ar fi frumos, ar fi cireașa de pe tort să fiu antrenorul naționalei României”, a declarat Cristiano Bergodi, potrivit Sport.ro.

Prezent în platoul emisiunii Digi Sport Special, actualul antrenor al giuleștenilor a povestit cum a ajuns să antreneze pentru prima dată în fotbalul românesc.

”Am ajuns în România prin intermediul colaboratorului meu, Renzo Rossi (n.r. în prezent oficial la Chindia). El m-a sunat, eram în Italia, la Lecce, în liga a doua. A fost colegul meu la Lazio și mi-a dat un telefon: ‘Vrei să antrenezi în România?’.

Cunoștea Național București, acolo unde, înainte de mine, a antrenat Walter Zenga. Eram prieten cu Walter și l-am sunat… Mi-a zis, ‘Du-te, e un mediu frumos acolo, capitala României, București’… Am venit, m-am uitat la un meci acolo, am văzut stadionul mic, cochet, alb-albastru, ca Lazio, baza era frumoasă… Dar nu credeam niciodată că o să rămân aici 18 ani, în România”, a povestit Bergodi.

bergodi