Croația a învins Maroc cu 2-1 și a câștigat bronzul la CM din Qatar! Două victorii în 7 meciuri pentru locul 3

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 17 decembrie 2022, ora 19:13,
Croația – Maroc 2-1
Croația – Maroc 2-1

Naționala Croației a învins Maroc cu 2-1 în finala mică a Campionatului Mondial de fotbal din Qatar.

Croația a câștigat doar 2 meicuri la CM din Qatar, dar s-a clasat pe locul 3

Scorul a fost stabilit încă din prima repriză. Europenii au deschis scorul prin Josko Gvardiol (în minutul 7), iar egalitatea a fost stabilită după reușita lui Achraf Dari (9). Ambele goluri au fost marcate cu capul, în urma unor faze fize.

Golul victoriei a fost marcat de Mislav Orsic (42), cun un șut la colțul lung. Pentru Croația este un pas înapoi față de ediția precedentă a Campionatului Mondial, în care a fost învinsă în finala mare de Franța.

Maroc a devenit prima echipă africană și arabă calificată în semifinalele unui Campionat Mondial. După un parcurs excelent până în sferturi, în care a câștigat trei meciuri și a remizat de două ori, echipa pregătită de Walid Regragui a fost învinsă în semifinale de Franța și în finala mică.

Pentru Croația a fost doar a doua victorie la competiția din Qatar, după 4-1 în fața Canadei în faza grupelor.

Croația – Maroc 2-1 (2-1)

Khalifa International Stadium (Al Rayyan). Spectatori: 44.137

Marcatori: Gvardiol (7), Orsic (42) / Dari (9)

Croația: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Majer (66 – Petkovic), Kovacic, Modric, Orsic – Kramaric (62 – Vlasic), Livaja (66 – Pasalic). Selecționer: Zlatko Dalic

Maroc: Bono – Hakimi, Dari (64 – Benoun), El Yamiq (68 – Amallah), Attiyat Allah – Sabiri (46 – Chair), Amrabat, El Khannouss (56 – Ounahi) – Ziyech, En-Nesyri, Boufal (64 – Zaroury). Selecționer: Walid Regragui

Au arbitrat: Abdulrahman Al Jassim – Taleb Al Marri, Saoud Al-Maqaleh (toți din Qatar): rezervă: Raphael Claus (Brazilia)

Cartonașe galbene: Ounahi (69), Amallah (84)

croatiamaroccampionatul mondial 2022