CSA Steaua a anunțat când va promova în Superligă: „Lucrurile vor fi mai clare”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023, ora 19:45,
CSA Steaua
CSA Steaua

Echipa CSA Steaua continuă să nu aibă drept de promovare în Superligă, deoarece este club sportiv de drept public.

Când se vor încheia procesele, se vor apropia și sponsorii”, crede șeful secției de fotbal al CSA Steaua

Singura modalitate legală pentru ca acest lucru să se realizeze este asocierea cu un sponsor, dar nimeni nu se îngrămădește să-și asocieze numele cu CSA Steaua.

Șeful secției de fotbal, Andrei Cian, crede că sponsorii stau departe diun cauza proceselor interminabile cu FCSB.

Pentru noi este frustrant, dar problema este mai mult spre partea privată, Clubul este deschis la aceste discuții și nu văd de ce cineva s-ar opune acestei asociați.

Cu siguranță sunt niște aspecte juridice aici. Singura variantă viabilă este o asociație non-profit. Prin această modalitate s-ar face lucrurile în mod transparent.

Probabil este și legat de aceste procese ce țin de atâta timp. În momentul în care se vor încheia acele procese, lucrurile vor fi mai clare și se vor apropia și sponsorii”, a spus el, potrivit Digi Sport.

Niciun fotbalist de la CSA Steaua nu are mun salariu lunar mai mare de 6.000 de euro net

Oficialul echipei bucureștene a mai precizat că formația aflată sub tutela Ministerului Apărării Naționale nu va avea probleme după ce proiectul de lege al Ministerului Finanțelor, privind noile măsuri fiscale, va fi aprobat.

După ce actului normativ va intra în vigoare, cluburile finanțate din bani publici vor avea parte de un plafon salarial maxim de 30.000 de lei net, adică de maximum 6.000 de euro, pentru un sportiv.

La noi, procentul de sportivi care câștigă peste această sumă e infim. La celalalte sporturi mă refer, la fotbal n-avem niciun sportiv cu peste 6.000 de euro net.

Voi răspunde simplu, probabil se știe puțin chestiunea asta. Și acum suntem reglementați de anumite repere, chestiuni impuse de MTS. Un sportiv e plătit în baza unui procentaj făcut de MTS.

Ca idee, daca aș aduce un jucător de fotbal, el nu poate atinge un punctaj mai mare de 7 sau 8 înmulțit cu salariul mediu pe economie. Diferența de bani trebuie susținută tot din venituri proprii. Da, se poate face un mix din bani publici și privați”, a mai spus Cian.

csa steauaAndrei Cian